PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 6., szombat

Állami támogatások saját lakáshoz 2015-ben

Állami támogatások saját lakáshoz 2015-ben

Az állami támogatások saját  lakás vásárlásához 2015 -ben is igényelhetőek lesznek már az alapozási munkától kezdve egészen a  munka befejezéséig. Ez az állami támogatás 2015- ben nem összetévesztendő a régebben szocpol elnevezésű, egyösszegű, vissza nem térítendő állami támogatással. Nagy valószínűséggel jövőre is  állami támogatás alatt kamattámogatott lakáshitel értendő.

Viszont a hitelkamat alacsony szinten tartható. Így a futamidő első húsz évében az állami támogatás lakásvásárláshoz 2015- ben is  biztosítja a kedvező hiteltörlesztést.
 
Az állami kamattámogatású lakáshitelt nem igényelheti akárki, alapvető feltétele, hogy a kormányrendeletben rögzített kritériumoknak feleljen meg az igénylő. Amennyiben valaki már rendelkezik támogatott lakáshitellel, egy éven belül vissza kell fizetnie a régebbi kölcsönt. Aki erre a típusú lakástámogatásra nem jogosult, annak is van lehetősége segítséghez; piaci kamatozású lakáshitelt kérhet, ami igen kedvező kamatláb mellett érhető el.
 
Jelen helyzetben csakis és kizárólag forint alapú hitel vehető fel. Bizonyos feltételeknek való megfelelés esetén devizahitel is felvehető, csak akkor lehet deviza alapú hitelhez jutni, ha a hiteligénylő rendelkezik az adott devizában a mindenkori minimálbér tizenötszörösével azonos bruttó bérrel. 

Az állami támogatás lakásvásárláshoz 2015 -ben az itt felsorolt személyeknek jár, ha tartanak rá igényt:
- ” B ” energetikai besorolású lakás vásárlói, építői
- 40 évnél fiatalabb házaspárok/ élettársak 2 gyerekkel háztartásukban
- tervezett két gyerek
- 160 négyzetméterig igényelhető, melynek 300.000 forint a maximuma
- a támogatás mértéke függ a gyerekek számától, a lakás nagyságától és az energetikai besorolásától

 

Forrás : http://www.valtozasok.com


A cikk forrása: