PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 3., szerda

Betilthatják a vasárnapi munkavégzést

Betilthatják a vasárnapi munkavégzést

BY , ON DECEMBER 3ST, 2014


Rogán Antal kerek perec kimondta, hogy azt akarják, hogy vasárnap senkinek se kelljen dolgozni. Már mindenki hallott a KDNP kötelező zárva tartási ötletéről, erről nyilatkozott most Rogán Antal. Azt mondták, hogy a Fidesz csak feltételekkel és néhány módosítással kiegészítve támogatja a KDNP javaslatát a kötelező vasárnapi zárva tartással kapcsolatban. AZ új módosítás lényege az, hogy vasárnap egyáltalán ne lehessen dolgozni.

Az új módosítás lényege az, hogy vasárnap egyáltalán ne lehessen dolgozni.

Ennek okán a törvény címét is megváltoztatják. A címe az egyértelműség kedvéért a “Vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény”.
Az új tervek alapján egyetlen üzlet sem lehet nyitva alkalmazottakkal, csak abban az esetben nyithatnak ki boltok vasárnap, ha a tulajdonos maga, vagy valamelyik családtagja dolgozik a boltban. A vasárnapi kötelező zárva tartási tilalom alól kivételt fog képezni az Advent időszaka, amikor nyitva lehetnek. A kereskedőknek ez az év legfontosabb és legnagyobb bevételt termelő időszaka, így szeretnének lehetőséget adni a arra, hogy a boltok nyitva lehessenek, ha a munkaadó és a munkavállaló meg tud egyezni a kérdésben.
Azonban ha az adventi nyitva tartás mellett döntenek, akkor a munkavállalónak jóval több pénz jár majd, mert a törvényjavaslat tartalmazni fogja azokat a kitételeket is, hogy pluszbéreket és pótlékokat kell adni a dolgozóknak. Az már hogy mekkora plusz bér járjon a vasárnapi munkáért már a szakszervezetek hatásköre, rajtuk múlik, hogy mekkora összeget tudnak kiharcolni a dolgozóknak.
A kötelező zárva tartási törvény alól kivételt képeznek : benzinkutak, reptéren működő üzletek, trafikok, vásárok .
Az eredeti törvényjavaslatban a 400 négyzetméter feletti üzletek nem lehetnek nyitva vasárnap, de a Fidesz módosításai alapján ez biztosan csökkenni fog, akár 200 vagy 150 négyzetméterre is, amelyet még ezután bruttósítanak is. Ebbe a méretbe nem csak az eladótér, de a raktár is bele fog számítani.
Magyarul valószínűleg rengeteg nonstop bolt fog megszűnni és a kisebb boltok is csak akkor tartanak majd nyitva ha a tulajdonos vagy valamelyik családtagja vállalja, hogy ő dolgozik vasárnap.


A cikk forrása: