PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 4., csütörtök

Jövőre átalakul a haszonélvezeti jog

Jövőre átalakul a haszonélvezeti jog

A jövő év már egészen biztosan a változások éve lesz, mást sem hallunk, mint változást. Az örökösödési jog is jelentős változások elébe néz, nincs ez másképpen a haszonélvezeti jognál sem.
Elvehetik decembertől a nem közeli rokonságban lévők haszonélvezeti jogát a zártkertes ingatlanok esetében.
A hírek szerint minden embere, akik haszonélvezeti joggal rendelkezik, kapott egy tájékoztató levelet.
Ennek a levélnek október végéig meg kellett érkeznie. Benne egy kérdőívet találtak, melyet a levélben található információk alapján 15 napon belül vissza kellett küldeni. Ha esetleg ez valakinek elkerülte a figyelmét, még december 31-ig visszaküldheti a mellékletet igazolással. Nagyon fontos, hogy mindenki visszaküldje a mellékletet, ugyanis ha ezt nem teszi meg, akkor 2015. július 31-ig véglegesen törlik az ingatlanról a haszonélvezeti jogát.
Vannak, akik hiába küldik vissza, ugyanis ha vissza is küldi, de megállapítják, hogy az ingatlan tulajdonosának ne közeli hozzátartozója a haszonélvező, akkor szintén törlődik a a haszonélvezeti jog.
Az eddigi nyilvántartás alapján rengetegen nem küldték még vissza a mellékleteket, ami azt jelenti, hogy ha nem küldik meg december 31-ig a mellékelt kérdőívet, akkor a haszonélvezeti jogok közel fele törlődni fog jövőre!Óriási felháborodás következhet, amikor kikézbesítik a határozatokat, mely szerint a haszonélvezeti jogok törlődtek!
Érdekes a jogszabály, azon paragrafusa, mely meghatározza, hogy a közeli hozzátartozó!
Közeli hozzátartozó a házastárs, az egyenesági rokon (szülők, nagyszülők, dédszülők, gyerekek, unokák, a nevelt gyermek, az örökbefogadott gyermek, a mostohagyermek, örökbefogadó szülő, mostohaszülő, nevelőszülő, testvér és féltestvér.
Na és most jön a csavar…az élettárs nem minősül közeli hozzátatozónak, a bejegyzett élettárs viszont, ami azonos neműek kapcsolatára jellemző, közeli hozzátartozónak minősül.



A cikk forrásahttp://palyazatok.co/2014/12/04/jovore-atalakul-a-haszonelvezeti-jog.php