PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 25., csütörtök

Kivonhatják a forgalomból a papír ötszázast

Kivonhatják a forgalomból a papír ötszázast


Megkezdődött a magyar pénzsorozat teljes cseréje 
ennek keretében nagy valószínűséggel ki fogják vonni a forgalomból a fém 5 forintost, ugyanis ezt az érmét többe kerül legyártani, mint amennyit ér a pénz.

Második lépésként kivonhatják a papír 500 forintost a forgalomból és helyette jön a fém 500-as.
A Napi Gazdaság értesülései szerint a Magyar Jegybank egyeztetésein merült fel a téma, mely szerint ez a 2 címlet jelentősebb változáson esne át. Tehát az 5 forintos megszűnhet teljesen, míg a papír ötszázasból fém ötszázas lehet.

Az ötforintosok jóval többe kerülnek, mint amennyit érnek, az utóbbi pár évben 6-7 százalékkal több lett az ötforintos, mert pótolni kell azt a rengeteg, nagyjából évente 20-25%-ot kitevő ötforintos mennyiséget, ami minden évben eltűnik a pénzforgalomból.
De nem most rögtön történik majd semmi.  
Az MNB addig nem vonhatja ki forgalomból az ötforintost, amíg használják, és egyelőre úgy tűnik, igen. Leghamarabb három év múlva tűnhetnek el az érmék.


A cikk forrása: