PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 30., kedd

Nyelvtanulási lehetőség teljesen ingyen!

Nyelvtanulási lehetőség teljesen ingyen!

Rengeteg helyen olvashatunk ilyen hangzatos címeket, melyekről sok esetben kiderül, hogy nem egészen úgy van, ahogyan azt elképzeltük. Van hogy a az ingyen szóval van a probléma, vagy, hogy a rendszer lényegében alkalmatlan a nyelvtanulásra. Most egy igazán egyedi megoldást mutatunk be nektek, melynek segítségével valóban ingyen tanulhattok angolul az internet segítségével,

 a nap bármely szakában, saját tempótoknak és időbeosztásotoknak megfelelően.Csak rajtad áll, hogy mennyi idő alatt tanulod meg a nyelvet!
 
A Duolingo egy remek megoldás a nyelvtanulásra, mely most már a magyar emberek számára is elérhető lehetőség! A programot egyébként 2011 novemberében indították el, de csak nemrég fordították magyarra. Egy teljesen ingyenes lehetőség, mely már több, mint 200 millió felhasználót számlál. Egy hatalmas népszerűségnek örvendő online nyelvoktató alkalmazás, melyet kortól, nemtől, időbeosztástól függetlenül bárki sikerrel tud alkalmazni.
Bárki számára elérhető, játékos nyelvtanulási rendszer, így könnyedén túllendülhetünk az esetlegesen unalmas száraz részeken. Minden a nyelvtanulásról szól nem zavarnak bele reklámok, marketing fogások a koncentrálásba.
 
Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hogyan lehet ingyenes és reklámmentes? 
Akkor az oldal üzemeltetői miből élnek? 
Mert ugye szívességből senki nem csinál semmit. És valóban…a Duolingo weboldalnak és rendszernek óriási bevétele van , ha valakinek szüksége van egy weboldal fordítására, feltölti a Duolingóra. A szöveg ezután a Duolingo diákjai elé kerül, akik lefordíthatják, hogy ezzel is gyakorolják az általuk tanult nyelvet. Ha elkészült a fordítás, a Duolingo visszaküldi az eredeti anyag tulajdonosának, aki a feltöltött dokumentum típusától függő összeget fizet a fordításért. Hát így keresi a pénzt a Duolingo! A programot egyébként Luis von Ahn alapította.
 
A Duolingo rendszerében több nyelvet is lehet tanulni, de a magyar nyelvű felhasználók számára jelen pillanatban még csak az angol nyelvtanulás elérhető. 
Elindulhatunk az alapoktól is, de van arra is lehetőség, hogy akár a középfoknál kezdjük a nyelvtanulást, így nem pazarolunk, olyan dolgokra időt, amelyeket már megtanultunk.
 
 Természetesen nem csak az interneten tudunk nyelvet tanulnia Duolingoval, hanem mobil alkalmazások segítségével is, melyet akár a Google Play áruházból is letölthetünk. Nagyon kellemes szórakozás és közben játékos módszerekkel egy világnyelvet is megtanulhatunk. 
Már rengetegen használják és rengetegen váltak függővé! Használd ki te is ezt a nem mindennapi lehetőséget és tanulj meg angolul teljesen ingyenesen és jó kedvvel! A magyarok közül már 50 ezren használták a Duolingót nyelvtanulásra!  

Hogy hogyan is működik?

Leckékbe van rendezve a tananyag, melyek természetesen egymáshoz kapcsolódnak, egymásra épülnek! A tanulás folyamatát az weboldalon saját profilunkban nyomon követhetjük így mindig pontos információt kapunk arról, hogy éppen hol tartunk a nyelvtanulásban. Minden lecke tartalmazza az adott témakör legfontosabb szavait és kifejezéseit, emellett a legfontosabb nyelvtani anyagot.
 

A program összeköthető a Facebookkal, így láthatjuk azt is, barátaink hogy haladnak a pontgyűjtéssel. Annál pedig kevés jobb motiváció van, mint hogy leelőznek minket.
A Duolingo olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy akár még bizonyítványt is adhat a későbbiekben! 
Luis von Ahn elmondta, hogy a jövőben sokkal több nyelvet terveznek, a másik lényeges változás pedig, hogy sokkal több párbeszédet akarnak (ez a nyelvtanulós kérdések egyik típusa), bár a program már most sem szűkölködik ezekben. 


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2014/12/28/nyelvtanulasi-lehetoseg-teljesen-ingyen.php