PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 6., szombat

Segélyek, támogatások 2015

Segélyek, támogatások 2015

A segélyek 2015 folyamán is elhagyhatatlan részei lesznek a szociális hálónak, ugyanis a gazdasági válság elhúzódó hatásai még mindig erőteljesen érezhetők a magyar társadalomban. 
Bár sokat javult a munkanélküliségi ráta, annak ellenére, még mindig több százezer munkavállaló van munka nélkül.

Az ő kimaradó keresetük olyan nagy űrt hagy a családi költségvetésekben, amelyet legalább részben pótolni kell, ahhoz, hogy a családok ne kerüljenek csődbe. Számtalan állami támogatási forma, van. 

Ezek közül nézzük meg, hogy mi várható a segélyek 2015. évi alakulásánál.
Arra feltétlenül számítani kell, hogy a segélyek 2015-ben csak, a szigorú feltételek teljesülése kaphatók meg. A kormány a nehéz gazdasági helyzet miatt, arra törekszik, hogy segélyben csak azok az állampolgárok részesedjenek, akik ténylegesen rászorultak. Ebből következően a kormány mind a feltételek kiszabásánál, mind az ellenőrzések során arra törekszik, hogy a visszaéléseket minimalizálja. Természetesen ez sokaknak nem tetszik, és igazságtalanságra hivatkoznak, de ennek ellenére tény, hogy szükség van a kormány részéről az óvatosságra, és az odafigyelésre. 

Nézzük meg röviden, hogy milyen segélyek közül is lehet választani 2015-ben.
1. Rendszeres szociális segély, melynek maximális összege nem lehet több, mint 45.569 Ft. Március 1-től megszűnik, az kizárólag 2015. február 28-ig van érvényben, addig utalható! Most még igényelhető!
2. Önkormányzati segély, mely több célra is adható, és a segély összegének a nagyságát az önkormányzat határozza meg. Adható eseti, vagy rendszeres jelleggel.
3. Lakásfenntartási támogatás, melynek a minimális összeg van meghatározva, ami 2.500 Ft havonta. Ez a támogatás is megszűnik 2015. március elsejével, de most a fűtésszezonban még segítséget jelenthet!
4. Foglalkoztatást helyettesítő támogatás, melynek az összege az öregségi nyugdíj legkisebb összegéhez van kötve, amely jelenleg 28.500 Ft. A támogatás mértéke ennek a 80 %-a, amely így 22.800 Ft.Az aktív korúak ellátása is átalakul, más jogcímen lesz igényelhető a támogatás!
5. Fogyatékossági támogatás, melynek összege 19.970 Ft, illetve halmozottan fogyatékos személy esetében 24.580 Ft.
6. Nyugdíj előtti álláskeresési segély, amelynek az összege az aktuális minimálbér 40 %-a lehet maximum.   
7. Rendszeres szociális járadék, melynek összeg, korhatár felettiek esetében 27.300-31.360 Ft, korhatár alattiak esetében pedig 27.000 Ft.
8. Háztartási pótlék, melynek összege 20.410 Ft lehet.  
9. Vakok személyi járadéka, melynek összege 15.360 Ft.
10. Ápolási díj, melynek összege alanyi jogúnál 28.500 Ft, magasabb összegűnél 37.050 Ft, kiemelt ápolási díj esetén 53.100 forint jár, méltányossági esetben 22.800 Ft.A jövő évben a méltányossági ápolási díjat megszüntetik!
A felsorolás nem teljes, hiszen a segélyek köre nagyon széles, amelyek az államtól, illetve az önkormányzatoktól kaphatók. Fontos, hogy időben érdeklődjünk a hozzájutásuk feltételeihez, és amennyiben jár, akkor éljünk velük 2015-ben is.
 


Forrás : http://blogolod.com

A cikk forrása: