PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 3., szerda

Sok változás lesz a kormányablakoknál – rövidebb nyitvatartás, több lehetőség

Sok változás lesz a kormányablakoknál – rövidebb nyitvatartás, több lehetőség

BY , ON DECEMBER 3ST, 2014

Rövidebb nyitva tartási idővel, de nagyobb számban fognak üzemelni.
Érdekes, hogy a kormányablakok ismét jóval korábban fognak bezárni pedig már átálltak a 10 órás munkanapra. Hihetetlen, de nemsokára már akár a vasúton is lehet személyi igazolványt megújítani vagy útlevelet csináltatni.
December óta már csak rövidített műszakban dolgoznak a kormányablakoknál, megszűnik a 12 órás nyitva tartás, ismét csak munkaidőben lehet majd ügyet intézni.

Itt van a kormányablakok nyitva tartása : 
hétfőn reggel 7-től délután 5-ig
csütörtökön pedig reggel 8-tól délután 6-ig várják az ügyfeleket.
A Miniszterelnökség indoklást is adott ki a rövidített nyitva tartásról, nyilatkozatuk alapján azért álltak át a rövid nyitva tartásra, mert hiába voltak nyitva a kormányablakok az esti órákban is, kihasználtságuk mindössze 1% volt.
Egyéb napokon ( hétfő és csütörtök kivételével) a megyei és kerületi kormányhivatalok határozzák meg, így még egyes helyeken van remény a hosszabb nyitva tartásra is. Ez főleg a bevásárlóközpontokban található kormányablakoknál esélyes, akár reggel 9-től este 9-ig, ahogyan a többi bolt is nyitva tart.
A kormányablakok számát hosszú távon mindenképpen jelentősen szeretnék bővíteni, jelenleg országszerte 71 kormányablak üzemel, a tervek szerint ezen kormányablakok számát 260-ra emelnék a jövő év végéig.
A járások székhelyeink, 19 MÁV állomásokon, minden kerületben, munkaügyi központokban, megyeszékhelyeken fognak új kormányablakok nyílni.
Most 255 típusú ügyet lehet a kormányablakoknál elintézni, ez nemsokára 2000-re fog emelkedni, így rengeteg új dolgot tudunk majd elintézni a kormányablakoknál.