PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 24., szombat

Itt a diplomamentő program! Pályázz Te is!

Itt a diplomamentő program! Pályázz Te is!


Sokan vannak, akik már sikeresen túl vannak az államvizsgán, de sajnos még nem sikerült megszerezniük a diplomát, mert nem rendelkeznek nyelvvizsgával. 
Most a Diplomamentő program segítségével lehetőséget nyújtanak, hogy állami támogatással tanuljanak nyelvet, így sikeres nyelvvizsgát is tegyenek.
 Eddig nem csak az idegen nyelv elsajátítása jelentett akadályt a nyelvvizsga megszerzésében, hanem a nyelvtanár , a nyelvtanfolyamok , na meg a nyelvvizsga költségei. Így hiába volt meg az államvizsga a diplomát nem kaphatták meg a végzett hallgatók és kénytelenek voltak olyan munkahelyeken elhelyezkedni, amelyek nem igényeltek diplomás végzettséget vagy sokan munkanélküliként tengették napjaikat, mert nem volt szakmai végzettségük, diplomájuk csak sima érettségijük. 

A rendkívül nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították a diplomamentő programot, így 2015. január 12-től ismét lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra, angol, német és francia nyelvből!A programot a tavalyi évhez képest 1 évvel meghosszabbították sokak nagy örömére.
A pályázat már megjelent, lehet rá jelentkezni
 

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy jelenleg 49.370 olyan államvizsgázott van, aki csak azért nem diplomás, mert nincs meg a nyelvvizsgája.
2014 márciusában indult a program, mely 2015 augusztus 15-ig tart és célja segíteni azoknak az úgymond beragadt diplomásoknak, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik.
A pályázat kerete 3 milliárd forint és kb. 10 ezer diáknak nyújt lehetőséget, segítséget a diploma kézhezvételéhez.
 

A jelentkezőkkel szemben támasztott feltételek:

– magyar állampolgársággal kell rendelkezniük,
– csak a nyelvvizsga hiányzik a diploma megszerzéséhez, de már sikeresen államvizsgáztak
– nem rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal
A regisztrált álláskeresők részesülnek előnyben a pályázat elbíráslásánál.

A Diplomamentő Programban főként azokra számítanak, aki már egy alapfokú nyelvtudással rendelkeznek angol, német vagy francia nyelvből, ezt egy nyelvi szintfelmérő teszten szükséges bizonyítaniuk, nem kell felmutatniuk nyelvvizsga bizonyítványt. A program során a B1 szintről a B” szintre kell eljutnia a hallgatónak.

A nyelvtanulás során a következő feltételek vannak:

– legalább heti 6 órásnak kell lennie a képzési időnek
– jelentkezni lehet: 120, 180 és 240 órás képzésekre
– 6-14 fős csoportokban zajlik a képzés
– több időpont közül lehet választani azoknak, aki dolgoznak.

A képzésben résztvevők számára teljesen ingyenes a tanfolyam , nem kell önrészt befizetniük, csak a nyelvvizsga költségét kell finanszírozniuk a nyelvvizsga végén, de a regisztrált álláskeresőknek az első nyelvvizsga ingyenes.
Amennyiben nem sikerül a nyelvvizsga az oktatás végén, akkor még legalább 2-szer szükséges megismételni, és 2015 augusztus 15-ig be kell mutatni a nyelvvizsga bizonyítványt. Amennyiben a vizsga a résztvevő hibájából nem sikerül. akkor meg kell fizetnie a felét a képzési díjnak.

Óriási lehetőség a Diplomamentő Program, főleg azok számára, akiknek nem a tanuláson hanem az anyagiakon múlott a nyelvvizsga megszerzése.
 

További információk és a pályázati regisztráció itt érhető el: www.ofa.hu



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/22/itt-a-diplomamento-programpalyazz-te-is.php