PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 7., szerda

Panelprogram 2015

Panelprogram 2015

Társasházi lakók figyelem, végre hír érkezett az új panelprogramról, mely már tulajdonképpen nem is panelprogram, mert az új pályázaton már nem csupán panelházak indulhatnak. 
Az új pályázati lehetőségből a hatalmas nagy lakótömbök sajnos kimaradnak, mert csak 60 lakásosnál kisebb házak pályázhatnak az új energiakorszerűsítési programra!
Így azonban minden egyes lakásra minimum 300.000 forint, maximum 650.000 forint támogatás juthat.

Ez a program tulajdonképpen az Otthon Melege program második állomása lesz, mert a szomorú tapasztalat az, hogy a magyar lakások 70%-a energetikailag rendkívül rossz állapotban van. 
Az új programban a minimum 4, maximum 60 lakásos társasházak vehetnek részt, panelek és téglalakások egyaránt pályázhatnak.A több, mint 60 lakást tartalmazó házak számára egy új programot készítenek, de ők sem maradnak ki a lehetőségekből! Ebben a programban a házak szigetelésre és nyílászárók cseréjére, fűtésrendszer korszerűsítésére, emellett megújuló energiát használó rendszerek kiépítésére is nyújthatnak be pályázatot.
A program fő célja, hogy a programban részt vevő lakások besorolása a program után legalább két energetikai osztállyal jobb legyen. A pályázat keretösszege 10 milliárd forint, jelen esetben egy 50%-os támogatási intenzitással lehet számolni, lakásonként átlagosan 350-650 forint támogatás nyerhető el.
A pályázat március 9-én startol, a pályázatokat interneten, elektronikusan lehet majd beadni.
Tulajdonképpen ez a program a beígért Panelprogram III. bővített feltételekkel. Ebben a az ütemben most 380 ezer lakás válhat energetikailag korszerűbbé.