PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 5., hétfő

Tényleg mindent látni fognak az új traffipaxok, melyek még idén működésbe lépnek!

Tényleg mindent látni fognak az új traffipaxok, melyek még idén működésbe lépnek!


720 millióért nem csak a sebességet mérik a rendőrség legújabb készülékei.

Könnyen lehet, hogy még januárban szolgálatba állnak a rendőrség legújabb komplex ellenőrző készülékei. Nem csak sebességtúllépésre, számos egyéb szabályszegésre is kihegyezték őket.

Tavaly év végéig összesen 720 millió forint értékben vásárolt a rendőrség újfajta sebesség-ellenőrző berendezéseket, melyek azonban nem csak a gyorshajtás regisztrálására, számos egyéb szabályszegés kiszűrésére is alkalmasak lesznek. A készülékek hitelesítése már megtörtént, jelenleg folyik a tesztelésük és hamarosan bevetésre készen állnak.
Kezdhetnek rettegni a sofőrök, ugyanis a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását. A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat.  
Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.
Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből. 

Vajon az összes hibás felismerés kapcsán is jön majd a csekk?
 
Forrás : http://www.autonavigator.hu



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/05/tenyleg-mindent-latni-fognak-az-uj-traffipaxok-melyek-meg-iden-mukodesbe-lepnek.php