PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 25., vasárnap

Tizenharmadik havi nyugdíj 2015-ben, létezik de nem fogják megkapni

Tizenharmadik havi nyugdíj 2015-ben, létezik de nem fogják megkapni


A gazdaságpolitika hitelességi deficitje miatt sem a belföldi, külföldi befektetők, sem a hazai fogyasztók nem képesek arra, hogy saját döntéseik révén hosszú távon a beruházások és a kereslet növekedését, és így a foglalkoztatás emelését eredményezzék – mondta Surányi György a Világgazdaság évindító konferenciáján.
Az MNB volt elnöke előadásában kiemelte: 2011-ben jelentős fiskális stimulus megy végbe, aminek a pozitív hatása igencsak kérdése, elsősorban azért, mert a bevezetett adóváltozások (egykulcsos szja, családi adókedvezmény, társasági adó csökkentése) akkora jövedelem-kiesést okoztak a költségvetésben, amelyeket új adók bevezetésével (válságadók, ágazati különadók) kellett kompenzálni, amelyek kiszámíthatósága megkérdőjelezhető. Emellett az adókedvezmények nem váltották be a reményeket.

Az elmúlt négy évben növekedett az államadósság, a magánnyugdíj-pénztári vagyont nem adósságtörlesztésre fordítja a kormányzat. Az államháztartás számára tényleges terhet jelentő nettó államadósság az utóbbi években folyamatosan növekszik – tette hozzá.
A volt jegybankelnök szerint 2013 óta a monetáris politikában jelentős lazítás következett be, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a magyar gazdaság elkerülje a deflációt, aminek igen kedvezőtlen a hatása. A defláció mentén ugyanis a magyar államadósság reálértéke, illetve a cégek és a háztartások adósságának reálértéke durván emelkedik. A nyugdíjkasszában három év alatt összesen 9 százalékos reálnyugdíj-növekedés történt, vagyis de facto akaratlanul visszakerült a 13. havi nyugdíj. A nyugdíjak emelkedése, illetve a reálkamatok megemelkedése így folyamatosan megszorításokra kényszeríti a fiskális politikát.


Két fő oka van annak, hogy a monetáris lazítás ellenére sem igazodik az infláció a 3 százalékos jegybanki célhoz. Ebben egyrészt külső okok, a nyersanyagárak és az energiaárak csökkenése, másrészt a belső kereslet hiánya játszik szerepet. Emellett a piacidegen rezsicsökkentés is hozzájárul a deflációhoz – mondta.
„Hiába laza a monetáris politika, hiába nem szigorít a költségvetés (amire nincs is szükség), a gazdaságpolitika hitelességi deficitje miatt sem a belföldi, sem a külföldi  befektetők, sem a hazai fogyasztók nem képesek arra, hogy saját döntéseik révén hosszú távon a beruházások és a kereslet növekedését, és így a foglalkoztatás emelését eredményezzék” – összegzett Surányi György .

Forrás : hirkozpont.eu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/22/tizenharmadik-havi-nyugdij-2015-ben-letezik-de-nem-fogjak-megkapni.php