PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 16., péntek

Túlságosan drága lenne a kötelező rendszámcsere

Túlságosan drága lenne a kötelező rendszámcsere


Túl drága lenne az olaszországihoz és amerikaihoz hasonló rendszer bevezetése – írja a hir24.hu.

A fejlesztési miniszter jelenleg nem tartja időszerűnek, hogy területi rendszámra cseréljék a közúti járművek rendszámait
– derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet Németh Lászlóné a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő, Kolber István kérdésére adott.
Németh Lászlóné tavaly ősszel – szintén egy írásbeli válaszban – azt közölte, hogy a kormány pozitív döntése esetén felmenő rendszerben vezethetik be a területi alapú rendszámokat, és azok előnyeire is kitért.
 

A parlamenti honlapon szerdán közzétett irományában a miniszter azt közölte: 
a területi rendszámok bevezetésével összefüggő cserék végrehajtásával kapcsolatban az előzetes vizsgálatokat, szakmai egyeztetéseket más tárcák képviselőivel együtt végezték el. Ennek során egyértelművé vált, hogy a lakosság és a vállalkozások széles körét érintő jármű-átrendszámozások elindítása csak akkor lehet gördülékeny, ha a végrehajtásra folyamatos járműhasználat mellett van lehetőség – jegyezte meg.  

Figyelemmel kell lenni arra is – folytatta -, hogy a rendszámcseréből következő, különböző típusú és tartalmú nyilvántartások felülvizsgálatára legyen elegendő felkészülési és végrehajtási idő. 

Rámutatott: a közigazgatás korszerűsítése érdekében már létrehozott szervezeti változások új helyzetet teremtettek a közlekedési igazgatási eljárások lefolytatásában is. Az egyes hatásköri és illetékességi szabályok változása és az átrendszámozásból adódó ügyintézési feladatok megnövekedése a kapcsolódó hatósági eljárások lefolytatásának idejét jelentősen meghosszabbítaná, ami akadályozná a jogszerű járműhasználatot – írta.
 
Hozzátette, a rendszámcsere a bevezetés előtt álló – a rendszámra is épített – e-útdíjrendszer tekintetében is további eljárásokat és indokolatlan költségeket eredményezne az üzemben tartók számára.

Az átrendszámozásból hosszabb távon esetlegesen jelentkező előnyöket is szem előtt tartva, jelenleg nem tartom időszerűnek a közúti járművek rendszámainak területi rendszámra történő cseréjét – összegezte válasza végén álláspontját a fejlesztési miniszter.

Forrás : http://civilhetes.net


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/14/tulsagosan-draga-lenne-a-kotelezo-rendszamcsere.php