PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 14., szombat

2016-ban jön a szociális temetés komoly szabályokkal

2016-ban jön a szociális temetés komoly szabályokkal


A szociális temetés bevezetését már az idei évre tervezték, de ki tudja mi okból kicsit visszahőkölt a kormány és azt a népszerűtlen intézkedés bevezetését 2016. január elsejére tolta el.
A dátum vészesen közeleg, mikortól bevezetik a “Magad Uram, ha nincs szolgád” típusú temetkezést.  

Ez tulajdonképpen egyfajta szolgáltatás lesz, melynek segítségével az önkormányzatnál igényelni lehet a szociális temetést, melynek keretein belül ingyen el lehet temetni a halottat! 
A mai temetési költségek mellett ez nagy lehetőség azoknak, akik egyik napról a másikra élnek, nyomorognak és esélyük sincsen arra, hogy több százezer forintért egy egyszerű temetést csináljanak.Az ingyenességnek azonban ára van….

Az állam szociális sírhelyeket hoz létre, ezekre a helyekre temetik a szociálisan eltemetett hallottakat, a kellékeket, mint például urnát, koporsót vagy sírjelet az állam biztosítja a temetéshez! Az ingyenes temetés feltétele azonban az, hogy valamelyik családtag, vagy egy általuk megbízott személy aktívan részt vesz a temetés megszervezésében…ez azt jelenti, hogy ő fogja a halottat felöltöztetni, eljuttatni a sírhoz, leengedni a koporsót, elhantolni a halottat.
Természetesen a teljes törvénytervezetet még nem ismerjük, de ezek az információk sajnos már számos helyen megjelentek, így valószínűleg komolyan is gondolják. Reméljük finomítanak még rajta, mert ez így kivitelezhetetlennek tűnik.

Megtudhattuk az is, hogy ha a hozzátartozók szociális temetésre való igény nyújtanak be az önkormányzathoz (mert itt kell majd igényelni), de végül valamilyen okból mégsem teljesítik az ingyenes szociális temetés feltételeit, akkor az önkormányzat ezt elrendezi saját költségén, kifizeti a költségeket, de a hagyatékra ráterhelik az összes költséget!


A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/02/08/2015-ben-jon-a-szocialis-temetes-komoly-szabalyokkal.php