PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 1., vasárnap

Átalakult a kismamák adókedvezménye 2015. január 1-től

Átalakult a kismamák adókedvezménye 2015. január 1-től


Azt mindképpen tudni kell, hogy 2015 januárjától, azaz január 1-jétől megváltozott az édesanyák foglalkoztatásával kapcsolatos adóengedmény, vagyis az adókedvezmény kismamáknak 2015. év során módosul. 
A gyermekgondozási segély, valamint a gyermekgondozási díj folyósításának folyamata alatt, vagy az ez után foglalkoztatott munkavállalók után a foglalkozásnak az első két évében a kedvezmények mértéke a bruttó fizetésnek 27%-a, viszont a foglalkoztatás harmadik évében a bruttó fizetés 14%-a.
Az első esetnél a munkáltatói közteher 28,5% helyett 0%, valamint a második esetben 14%.  
Azt is fontos tudni, hogy a GYED extra intézkedés csomaggal szimbiózisban a 3 és több gyermekes családok esetében a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás kiküldése alatt vagy az után foglalkoztatott dolgozók tekintetében a foglalkoztatás első három évében a bruttó fizetés 27%-a, a foglalkoztatás negyedik és ötödik évében a bruttó munkabér 14,5%-a.
Ez a bizonyos adókedvezmény kismamáknak 2015. január 1.-je előtt megkezdődött munkaviszony esetében is érvényesíthető és a folyósítás megszűnésétől 69. hónap végéig is, de legfeljebb öt évig, ami a korábbi szabályozásokhoz képest két évvel hosszabb mértékű támogatott időszakot jelenthet. 
A Munka törvénykönyve azt mondja ki, hogy minden kismamát megillet az, hogy megkapja a gyermekgondozási fizetés nélküli szabadságot a gyerek 3 éves koráig. Ezt például az apuka is igénybe veheti, hogy ha akarja. A munkaviszony tehát felfüggeszthető a gyermek 3 éves koráig és utána visszamehet a szülő a munkahelyére dolgozni. A 3. évet nem kötelező megvárni, előbb is újra munkába lehet állni. 
A munkáltatónak kötelessége alkalmazni az anyukát megint.

Forrás : www.aktualitasok.hu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/28/atalakult-a-kismamak-adokedvezmenye-2015-januar-1-tol.php