PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 28., szombat

Első munkahely garancia program

Első munkahely garancia program


Pályázati kód : GINOP-5.2.1-14
Támogatás : GINOP-5.2.1-14 – Ifjúsági Garancia
Vissza nem térítendő támogatás, a rendelkezésre álló keret : 36.000.000.000 .
A pályázat beadásának határideje : 2015.02.27.  

A támogatás 100%-os!

 A pályázat célja : 

Magyarország Kormánya kiemelt célnak tekinti a fiatalok munkához jutásának segítését. Az uniós támogatások adta lehetőségre építve ezért a Kormány elindítja az Ifjúsági Garancia Programot.
Az Ifjúsági Garancia lényege, hogy azon 15-25 év közötti fiatalok számára, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak 6 hónapon (illetve később már 4 hónapon) belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra.
A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához. A szakképzetlen fiatalok esetében ez elsősorban azzal érhető el, ha visszatérhetnek a tanuláshoz, egy új lehetőséget kapnak a gazdaság igényeihez igazodó szakképesítés megszerzésére. A szakképzett fiatalok esetében a munkatapasztalat megszerzésére, illetve a versenyszférában történő elhelyezkedés segítésére kell helyezni a hangsúlyt.  

Kik pályázhatnak a támogatásra : 

Jelen felhívás keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kormányhivatal foglalkoztatási, munkaerő-piaci feladatok ellátására kijelölt szakigazgatási szerveivel együttesen – valamint indokolt esetben a munkaerő-piacért, foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztérium által, a foglalkoztatás elősegítésében és a munkanélküliség mérséklésében való közreműködés céljából alapított szervezettel közösen – jogosult támogatási kérelmet benyújtani, melyek a programot konzorciumot alkotva valósítják meg.

Pályázati feltételek :

1. A kiemelt projekt előkészítése
2. A célcsoportot érintően az alábbi tevékenységek támogathatók a projektgazda szakmai szabályozása szerinti mértékben és időtartamban:
a) foglalkoztatást elősegítő képzésben történő részvétel támogatása
b) elhelyezkedést segítő támogatások
c) munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos támogatások
d) önfoglalkoztatóvá válás támogatása
e) a foglalkozás-egészségügyi és képzési alkalmassági vizsgálatok és költségeinek megtérítése
3. Célcsoport közvetlen támogatásához kapcsolódó megvalósítói tevékenységek kizárólag a projektet megvalósító kedvezményezett munkaügyi központ(ok) vonatkozásában
4. Projekt megvalósításához szükséges szakmai, módszertani és informatikai fejlesztések
5. Az Ifjúsági garancia megvalósításához kapcsolódó tanácsadási tevékenység fizikai környezetének kialakítása
6. A projekt menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységek


A teljes pályázati anyag itt tölthető le : http://palyker.fair.gov.hu/?klink=308000000



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/24/elso-munkahely-garancia-program-3.php