PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 4., szerda

Kedvezmények kisgyermekes anyáknak

Kedvezmények kisgyermekes anyáknak


2015. január 1-jétől változik a kisgyermekes anyukák foglalkoztatásával kapcsolatos adókedvezmény.
A gyermekgondozási díj, illetve a gyermekgondozási segély folyósítása alatt vagy azt követően foglalkoztatott munkavállalók után a foglalkoztatás első két évében a kedvezmény mértéke a bruttó munkabér 27%-a, a foglalkoztatás harmadik évében a bruttó munkabér, de legfeljebb 14,5%-a. Az első esetben a munkáltatói közteher 28,5% helyett 0%, második esetben 14%.
A GYED extra intézkedéscsomaggal összhangban a 3 vagy több gyermekes családok esetében a gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt vagy azt követően foglalkoztatott munkavállalók után a foglalkoztatás első három évében a bruttó munkabér 27%-a, a foglalkoztatás negyedik-ötödik évében a bruttó munkabér 14,5%-a. Az első esetben a munkáltatói közteher 28,5% helyett 0%, második esetben 14%.
A kedvezmény 2015. január 1-je előtt kezdődő munkaviszony esetében is érvényesíthető az ellátás megszűnését követő hónaptól a 69. hónap végéig, de legfeljebb 5 évig, mely a korábbi szabályozáshoz képest két évvel hosszabb mértékű támogatott időszakot eredményez.  
A Munka Törvénykönyve szerint minden munkavállalót kisgyermekes anyát megillet a gyermekgondozási fizetés nélküli szabadság a gyermek hároméves koráig. Ezt – a szülői szabadsággal szemben – az apa is igénybe veheti. A szülő döntése szerint tehát „felfüggesztheti” munkaviszonyát gyermek hároméves koráig, és ezen időtartam lejárta után visszatérhet munkájába, az eredeti munkaszerződése szerint. 

Fontos, hogy a gyermekgondozási szabadság ideje alatt a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt. A visszatéréssel nem kell megvárni a 3 évet, de a munkáltató csak a visszatérési szándék bejelentésétől számított 30 napot követően köteles újra alkalmazni a munkavállalót. Erre a távollétre nem jár díjazás a munkáltatótól, ám társadalombiztosítási ellátásként – egy gyermek után csak az egyik szülőnek – gyermekgondozási díj igényelhető. Ennek mértéke a TB szabályok szerinti átlagkereset, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének 70%-a (2013-ban max. 137 200 Ft).



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/30/kedvezmenyek-kisgyermekes-anyaknak.php