PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 21., szombat

Kötelező biztosítás 2015

Kötelező biztosítás 2015

Az eddig napvilágot látott adatok értelmében ez a kötelező váltás kampány is tartogatni fog meglepetéseket.

FRISS!!! 
– Az első előszámítások szerint az Astra, K&H, KÖBE, Wáberer és a Groupama Garancia biztosító szerepel a listák élén! Akinek van rá lehetősége és talál kedvezőbb ajánlatot váltson biztosítót a segítségünkkel!
Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Mint bizonyára tudják, a kötelező biztosítás minden üzembentartó számára kötelező, aki a közúti közlekedésben részt vesz, vagy részt kíván venni. Azonban a jogalkotók az szerződők részére azt a lehetőséget meghagyták, hogy a biztosítók közül mindenki szabadon választhassa ki, hogy melyiknél szeretné ezt a díjat megfizetni. A szabad biztosító választásnak azonban szabályai vannak, melyeket be kell tartani az ügyfeleknek és a biztosító társaságoknak is. Az szerződőknek rengeteg határidőt, és formai dolgot kell betartani, míg a biztosító társaságoknak a kötelező biztosítás új tarifa szabályait.

A törvényi rendelkezések alapján a biztosítóknak legkésőbb 60 nappal előbb kell az érvénybe lépés előtt kihirdetniük új tarifájukat. 2014.11.03.-áig most a 2015.01.01.-től érvényes díjakat kell közzétegyék saját weboldalukon és a MABISZ weboldalán. 
A www.biztoshely.hu Biztosítási Portál statisztikái alapján ez a díjhirdetés közel 2,4 Millió gépjármű tulajdonost fog érinteni, ugyanis nekik van most lehetőségük biztosítót váltani. A kötelező biztosítás új tarifa ismertetését követően van ugyanis lehetőség kiszámolni a díjakat és kedvezőbb ajánlat esetén a régi szerződést felmondva újat kötni.  

Mivel ma már 14 biztosító foglalkozik a kötelező biztosítás módozattal, így az összes ajánlat begyűjtése időigényes lenne. Éppen ezért nagyon jó, hogy a biztosítók fejlődésével egy időben a biztosítás közvetítés is fejlődött. Napjainkban a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével pillanatok alatt lehet megismerni a teljes hazai kínálatot melyek várhatóan 2014.11.03.-át követően kezelik majd az új díjakat is. Ezt követően lehet számolni és elgondolkozni azon, van e értelme a biztosító váltásnak.

De addig is nézzük meg, hogy a már közzétett tarifák milyen érdekességeket és kedvezményeket tartalmaznak:
Kedvezmények tekintetében már fel sem kapjuk a fejünket akkor, ha gyermek, közalkalmazott, vagy nyugdíjas kedvezményekről beszélünk, de ami újdonság a 2015-ös kampányban az a sajtó kedvezmény ( Posta Biztosító által alkalmazott 20% kedvezmény sajtó vagy újságírói igazolvánnyal rendelkezőknek ), benzines autó kedvezmény 5% kedvezmény, kiszélesedett azon biztosítók köre is akik együttkötési kedvezményt alkalmaznak kötelező + casco, vagy kötelező + lakásbiztosítás együtt kötése esetén, mely kedvezménye 5 és 20% között alakul. Újdonságnak számító további kedvezmény számít az idősebb járművek kedvezménye ( melyet a Genertel Biztosító alkalmaz és 10%-kal honorál),.

A biztosító társaságok pótdíjakat is alkalmaznak, úgymint újrakötői pótdíj, év közbeni díjnemfizetés illetve károkozás pótdíj, taxi, vagy bérgépjármű pótdíj.
A jelenlegi díjtarifák alapján nagy általánosságban elmondható, hogy a Posta Biztosító, a K&H Biztosító, az Astra és az Allianz biztosító díjai stagnálnak, illetve szegmentálva van ahol olcsóbbak és egyes csoportoknál pedig drágábbak lettek, Az Uniqa Biztosító, az MKB és a Signal Biztosító esetében úgy látszik, hogy helyben hagyták a 2014 évre közzétett díjaikat, ezen társaságok csak helyenként korrigáltak.

Összességében úgy látszik, hogy a 2015-ös biztosító váltás kampányban is megéri mindenkinek számolnia, ugyanis a régóta baleset mentesen közlekedők nagyon kedvezően szerződhetnek, és van keresgélni valójuk azoknak is, akik 2014 évben kárt okoztak, ugyanis ők egy váltással lényeges megtakarítást érhetnek el.

A weboldalunkon működő kötelező biztosítás kalkulátor 2014.11.03.-án már a 2015-ös díjakat is kezeli, így ezt követően már mindenki ellenőrizheti a biztosítók árajánlatait. Addig is nézzék meg biztosítónként az új tarifákat: (a lista és az információk folyamatosan frissülnek! )
AEGON
ALLIANZ
ASTRA
GENERALI
GENERTEL
GROUPAMA GARANCIA
K&H
KÖBE
MKB
POSTA
SIGNAL
UNION
UNIQA
WÁBERER HUNGÁRIA

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/16/kotelezo-biztositas-2015-itt-vannak-a-tarifak.php