PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 9., hétfő

Pályázat nagycsaládosoknak

Pályázat nagycsaládosoknak


A pályázat célja:
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – nagycsaládosok számára pályázatot hirdet. 

A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. 
A jelen pályázattal elnyerhető üdülési támogatásra kizárólag a felhívásban meghatározott követelményeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.
 
Kedvezményezettek köre:
 

Azon belföldi illetőségű magánszemélyek, akiknek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2015. január 1-jén érvényes minimálbér összegét1, továbbá három vagy annál több – 20. életévüket a pályázat benyújtása napján be nem töltött – gyermeket nevelnek saját háztartásukban, akik után családi pótlékra jogosultak.
2015. 01. 01-től 105 000 Ft, amely összegnél nem lehet magasabb az egy főre számított nettó jövedelem. A nettó jövedelembe számít: nettó munkabér, nyugdíj, rendszeres családtámogatási és szociális juttatások összege. Számítási mód: havi összes családi bevétel osztva az együtt élő családtagok számával.
Az elektronikus formában benyújtott adatlapon egy pályázat keretében kizárólag egy család pályázhat és részesülhet az Alapítvány által nyújtott támogatásban. Amennyiben a pályázatban részt vesz a pályázó házastársa/élettársa is, az adatlapon fel kell tüntetni a házastárs/élettárs adatait is.
 

Elnyert támogatás esetén:
– a pályázó és a közös háztartásban élő házastársa/élettársa, valamint a pályázat benyújtásakor a 14. életévét már betöltött gyermeke 5000 Ft/fő önerő befizetésével;
– a pályázat benyújtásakor a pályázó 3-14 életév közötti gyermeke 2500 Ft/fő önerő befizetésével
veheti igénybe az elnyert üdülési szolgáltatást.
 

A pályázók a http://www.erzsebetprogram.hu honlapon elérhető szálláshelyeken, a postai úton kiküldésre kerülő Erzsébet Kártya segítségével vehetik igénybe az elnyert támogatást.
Azon pályázók, akik korábban az Erzsébet-program keretében támogatást nyertek, és rendelkeznek Erzsébet Kártyával, a már megküldött Kártya segítségével vehetik igénybe az üdülési szolgáltatást.
Az üdülési szolgáltatás igénybevétele a családdal együtt üdülő, 3 év alatti gyermek részére térítésmentes, de a pályázati adatlapon kötelező megadni a 3 év alatti gyermek(ek)re vonatkozó adatokat is.
A pályázati adatlapon azon 3 vagy több gyermeket szükséges szerepeltetni, akik az üdülési támogatás felhasználásában ténylegesen részt kívánnak venni. A pályázati adatlapon megjelölt személyek későbbi módosítására nincs lehetőség.
 
Általános pályázati feltételek:
– Pályázni a http://www.erzsebetprogram.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet;
– Egy pályázati adatlapon kizárólag egy család nyújthat be pályázatot;
– Egy személy kizárólag egy pályázat keretében részesülhet az Alapítvány által nyújtott támogatásban;
– A pályázat kötelező mellékleteit kizárólag az Alapítvány által meghatározott, a http://www.erzsebetprogram.hu honlapról letölthető formanyomtatványokon lehet benyújtani. A mellékleteket aláírt, digitalizált formában kell feltölteni a pályázati adatlap kitöltésével egyidejűleg, JPEG / PNG-formátumban, dokumentumonként legfeljebb 1 MB méretben;
– A hibásan, hiányosan, vagy nem feldolgozható adatokkal kitöltött és kötelező mellékletek nélküli, illetve határidő után beérkezett pályázat érvénytelen;
– Az érvénytelenül beadott pályázat hiánypótlására, javítására nincs lehetőség;
– Az adatok valóságtartalmát az Alapítvány ellenőrizheti;
– A pályázók a pályázat benyújtását követően visszaigazoló e-mailt kapnak. Az e-mailben található internetes hivatkozásra (linkre) kattintva kell aktiválni a pályázatot, legkésőbb 2015. március 12. napja 24:00 óráig. Aktiválás hiányában a pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek;
– A pályázó a pályázat aktiválását követően pályázati azonosító számot kap;
– A pályázó legkésőbb a pályázata aktiválását követő 30 napon belül az Alapítványtól e-mailben kap tájékoztatást a feldolgozás eredményéről;
– A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül az a pályázó, aki a 2014-es évben nem nyert támogatást az Alapítványtól;
– Az önrészt a kedvező pályázati döntésről szóló értesítő e-mailben foglaltak szerint, annak kézbesítését követően harminc munkanapon belül, egy összegben, a benyújtáskor kapott pályázati azonosító szám közlemény rovatban való feltüntetésével kell átutalni;
– Az elnyert üdülési szolgáltatást a http://www.erzsebetprogram.hu oldalon feltüntetett, elsősorban állami üdülőkben vehetik igénybe a nyertes pályázók;
– Jelen pályázat támogatási feltételei a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2015. március 12. napjáig állnak fenn;
– A pályázattal elnyerhető támogatás nem terjed ki az üdülés helyszínére történő utazás megszervezésére, valamint az utazás költségeire;
– Az elnyert üdülési szolgáltatás legkésőbb 2015. december 31. napjáig megkezdett üdülésre vehető igénybe, amely határidő meghosszabbítására nincs lehetőség.

Amennyiben a támogatás a határidő lejárta előtt nem kerül felhasználásra, az elnyert támogatás érvényét veszti, illetve a befizetett önerő visszafizetésére nincs lehetőség.
A pályázat benyújtható: 2015. március 12. napján 24:00 óráig a http://www.erzsebetprogram.hu honlapon elérhető elektronikus pályázati adatlap kitöltésével.
A pályázati adatlap kötelező mellékletei:
– Pályázói nyilatkozat;
– Munkáltatói igazolás / ellátásról szóló nyilatkozat;
– Hozzájáruló nyilatkozat kép- és hangfelvétel készítéséhez, és annak Alapítvány általi felhasználásához.

Tájékoztatás:
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program népszerűsítése érdekében a szociális üdültetési helyszíneken kép- és hangfelvételt készíthet, illetve filmet forgathat, melyet népszerűsítési céljaira felhasználhat. A pályázat benyújtásával a pályázó és a kedvezményezett elfogadja a kép- és hangfelvétel rögzítését, valamint annak készítéséhez és az Alapítvány általi szabad felhasználásához kifejezett hozzájárulását adja.

Forrás : www.pafi.hu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/04/palyazat-nagycsaladosoknak.php