PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 21., szombat

1000 euros támogatás külföldi munkához

1000 euros támogatás külföldi munkához


Elképesztő program indult a külföldi munkavállalás elősegítésére.

Rengeteg pénzt adnak most a külföldi munkavállaláshoz, akár az utazásra, akár a költözés költségeire, akár a nyelvtanfolyamra.

Ingyen pénzt adnak, azért, hogy külföldre utazz és ott vállalj munkát!

Hogy miért?
A magyar nagyon okos nemzet, okos emberekre pedig nagy szükség van Nyugaton is, ezzel a lehetőséggel pedig rengeteg magyart csábíthatnak külföldre…hiszen már az sem gond ha nincs indulótőkéd, mert adnak…állást adnak, pénzt adnak, mindenben segítenek! Európai Unios állásokra keresnek munkavállalókat, természetesen teljesen legális és erotika mentes munkákra!
Az EURES az Európai Bizottság égisze alatt fut.

Sokakban felmerül a kérdés jogosan, hogy akkor most odamegyek és azt mondom, hogy nekem pénz kell és adnak egy rakás pénzt?

Ennyire azért nem egyszerű, de mégis lényegében erről van szó! Nézzük meg, hogy kiknek készült ez a program, kik jelentkezhetnek rá!

Kik jelentkezhetnek a programra?

- Csak Európia unios állampolgárok jelentkezhetnek a programba, akik egy másik Európai unios országban szeretnének munkát vállalni.

- Jelenleg csak 18 és 30 év közötti munkavállalóknak van lehetőségük jelentkezni a programba, de jövőre az életkort kiterjesztik egészen 35 éves korig.
- Valamilyen szintű angol nyelvtudással vagy a célország nyelvének tudásával lehet jelentkezni.
- Legalább fél évig hajlandó az adott munkát vállalni, ezek rendes állások, nem pedig szakmai gyakorlat!

Természetesen fizetni nem kell semmiért, a program teljesen ingyenes!

A fent említett feltételeknek megfelelő emberek pályázhatnak, vannak olyan állások is, amelyek semmilyen szakképzettséget nem igényelnek.

Mit kell tennem ha jelentkezni szeretnék a programba?

1. Írj egy önéletrajzot.
2. Regisztrálj a https://ec.europa.eu/eures/page/homepage?lang=hu1 honlapon.!
3. Töltsd fel az önéletrajzodat a weboldalra a regisztrációt követően.
4. A weboldalon ezt követően akár már konkrét állások között is böngészhetsz!
5. A feltöltött önéletrajz után a jelentkezőkkel felveszik a kapcsolatot és együtt megtaláljátok a megfelelő állást. Segítenek felkészülni az állásinterjúkra, esetleg kicsit gatyába rázzák az önéletrajzodat!

A weboldal és az önéletrajz feltöltés egyébként bárkinek elérhető, 30 év felettiek is használhatják, csak ők nem kapják meg a fent említett támogatásokat, önerejükből kell boldogulni, kiutazniuk, kiköltözniük.

Mire és mikor kapom meg a támogatási pénzt?

Ha a cég behív egy állásinterjúra, máris járnak Neked az első pénzek, ugyanis a kiutazás költségét állják, a célországtól függően 200-300 eurot kapsz! Ehhez semmi más nem szükséges, mint egy igazolás a cégtől, hogy megjelentés az állásinterjún.
Ha megkaptad az állást és költözöl, akkor jöhet a támogatás második üteme, itt az összeg ismét a célországtól függ. Célországtól függően ezer euro feletti összeget is kaphatsz .A legtöbbet a Dániába, a legkevesebbet a Bulgáriába költözők zsebelhetik be. Ezzel a pénzzel semmilyen elszámolási kötelezettséged nincs, a letelepedés megsegítésére kapod, arra használod,a mire akarod!

Ezenfelül a cégek és a program megállapodása alapján nyelvtanfolyamot és egyéb képzéseket is kaphatnak az alkalmazottak.

A programmal kevesek találkoztak eddig, azért mert, nem igazán költenek reklámra, mert nem költhetnek, az anyagi forrásokat a munkavállalókra kell költeniük.