PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 13., péntek

25 év után változás lesz a családi pótlékban

25 év után változás lesz a családi pótlékban
A családi pótlék lehetne az állandóság szimbóluma is, szinte már nem is emlékszünk rá, hogy mikor emelték…most némi változás áll be, ami a családi pótlékot is érinteni fogja.

Április elsejétől a budapesti és megyei kormányhivatalok feladata lesz a családi pótlék és az egyéb családtámogatások igénylésének az intézése.

Eddig a Magyar Államkincstár feladata volt, oda is kellet igénylésünket benyújtani, ez azonban április 1-től megváltozik, most már a helyileg illetékes kormányhivatalok gondoskodnak róla. Ezentúl az ezzel kapcsolatos igényeket, módosításokat a kormányablakoknál illetve a járási hivatalban kell majd intézni. Ezzel azonban nincs vége a változtatásoknak!
Nagyon kevesen tudják, hogy Magyarországon mindössze 25 éve van családi pótlék, egészen pontosan 25 éve februárban döntöttek a családi pótlékról a Parlamentben.Innentől kezdve a családi pótlék alanyi jogon járó támogatás, minden gyermeknek. Az első évben, azaz 1990-ben a családi pótlék összege egy gyermek után havonta 1770 forint, két gyermek után gyermekenként 2070 forint volt. Ha három vagy annál több gyermeket neveltek egy családban, akkor az utánuk járó összeg gyermekenként 2200 forint volt.
Manapság egy gyermek után 12200 forint családi ptólék jár, illetve ha tartósan beteg, fogyatékkal élő gyermek van a családban, akkor utána 25.900 forint az utalt összeg.
Meglepő de vannak olyan családok is akik nem kérik a támogatást, lemondanak róla, de hogy ők hányan vannak arról semmilyen adat nem áll rendelkezésre, akik viszont minden hónapban kapják, körülbelül 1 millió 830 ezren vannak.
További változás, hogy 2016. januárjától a családoktól, akár el is vehetik a családi pótlékot.
Egészen pontosan a családi pótlékot felfüggeszthetik, majd ha a megfelelési feltételek újra fennállnak, akkor újra folyósítják.Ű
2015. szeptemberében új törvényt hoztak, mely szerint ha az óvodába járó gyermek 5 napnál többet van távol az óvodából orvosi igazolás nélkül, akkor a helyi jegyző figyelmezteti a családot, hogy elveszíthetik a családi pótlékot. Ha az igazolatlan hiányzás meghaladj a 20 napot a családi pótlék folyósítását az állam felfüggesztheti!