PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 25., szerda

A GYED EXTRA nagyon sok családnak segít

A GYED EXTRA nagyon sok családnak segít

Ötvenezren részesültek a kisgyermekes családoknak jelentős segítséget nyújtó gyed extra kedvezményeiben tavaly. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára erről hétfőn Sümegen beszélt sajtótájékoztatón.
Novák Katalin elmondta, hogy a 2014. január 1-jével bevezetett gyed extra három pillérre épülve javít a kisgyermekes családok helyzetén: a gyed mellett is munkát vállalhat a kisgyermekes szülő a gyermek egyéves kora után, több gyermek után is igénybe vehető egyszerre az ellátás, és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók is részesülhetnek benne.
Ezekkel az intézkedésekkel az a kormány célja, hogy lebontsa az akadályokat a gyermekvállalás előtt, és minél kevesebb családnál jelentsenek akadályt a gyermekvállalásban a rosszabb anyagi helyzet – mondta az államtitkár.
Kifejtette: a gyed extrának köszönhetően tavaly több mint 29 ezren tudtak munkát vállalni gyermekgondozási ellátás mellett, több mint 17 ezren vehettek igénybe több gyermek után is ellátást és csaknem 500 szülő élt a hallgatói gyed adta lehetőséggel. A kormány terveiről elmondta, a nyáron készülnek bevezetni a családi otthonteremtési kedvezményt, amely a lakásvásárlást és -bővítést segíti majd csaknem 12 ezer család számára évente. 2019-re a kétgyermekes családokban a gyermekek után járó adókedvezmény a kétszeresére nő majd – közölte Novák Katalin.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, a Fidesz-KDNP tapolcai időközi választásokon induló képviselőjelöltje azt hangsúlyozta, hogy a kormány családtámogatási intézkedéseinek köszönhetően a javuló népesedési folyamatok Veszprém megyében is jól látszanak. Ezt bizonyítja, hogy tavaly 83 gyermekkel több született a megyében, mint az azt megelőző évben – tette hozzá, jelezve: a házasságkötések száma is növekedést mutat, hiszen 2014-ben 11 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint 2010-ben.
Elmondta: a megyében sokat vár a fiatal házasoknak nyújtott adókedvezményektől és a gyermekek után járó adókedvezmények bővítésétől, ezért együttműködnek a kormánnyal az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése érdekében. Fenyvesi Zoltán kiemelte, hogy a júliusban induló családi otthonteremtési kedvezmény nagy segítséget nyújt majd a fiatal pároknak. A családok “a magyar társadalom legfontosabb építőkövei” – hangoztatta a politikus.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.
(MTI – fidesz.hu)

A cikk forrásahttp://palyazatfigyelo.info/2015/03/24/a-gyed-extra-nagyon-sok-csaladnak-segit.php