PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 10., kedd

Akciópályázat az EGT/Norvég Civil Alap keretein belül

Akciópályázat az EGT/Norvég Civil Alap keretein belül


Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében akciópályázatok benyújtására és támogatására.

A norvég civil támogatási alap átfogó, általános céljai és várt eredményei
 

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) átfogó célja, hogy “segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételüket a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. 

Az Alap várt eredményei:
– a demokratikus értékek érvényesülése, ideértve az emberi jogokat;
– az erősödő állampolgári aktivitás és részvétel a közügyek alakításában;
– az érdekképviseleti tevékenységek erősödése;
– a hálózatokban, szövetségekben működő civil szervezetek együttműködésének fejlődése;
– a civil szervezetek kapacitásának megerősítése, a civil szektort támogató környezet kialakulása;
– jelentősebb hozzájárulás a fenntartható fejlődés eléréséhez;
– a megadott célcsoportok számára alapvető jóléti szolgáltatások fejlődése;
– a társadalmilag sérülékeny csoportok megerősödése.

 
A pályázati felhívás konkrét célja
 

Rövid kampányok vagy egyszeri megmozdulások, társadalmi akciók és közös fellépések szervezésének és lebonyolításának támogatása. 

A támogatható tevékenységek témája kizárólag az NCTA horizontális szempontjainak valamelyike (vagy közülük több) lehet, azaz:
– az emberi, állampolgári és kisebbségi jogok érvényesítése (elsősorban etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján) azaz esélyegyenlőség;
– a rasszizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, a homofób viselkedésminták és a szélsőségek visszaszorítása;
– a megkülönböztetés és kirekesztés helyett a tolerancia, a multikulturalizmus, a társadalmi befogadás és sokszínűség erősítése;
– a szegénységből és társadalmi egyenlőtlenségekből adódó problémák megértése, enyhítése, megoldása (különös tekintettel a roma népesség helyzetére);
– a nemek közti egyenlőség elősegítése; továbbá a nemi és családon belüli erőszak, valamint az emberkereskedelem visszaszorítása.
 

Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek a fenti ügyeket (közülük egyet vagy többet) a gyűlöletbeszéd és a gyűlöletcselekmények elleni fellépés felől közelítik meg.

Olyan akció- és kampányötleteket várunk tehát, amelyek a fent részletezett területek valamelyikén jelentkező konkrét és aktuális problémákra hívják fel a figyelmet, embereket motiválnak az ezekkel kapcsolatos fellépésre, és hatékonyan járulnak hozzá a problémák megoldásához, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében.  


Előnyben részesülnek a minél változatosabb, egyebek között modern online eszközöket alkalmazó kezdeményezések és/vagy a más módon kreatív, innovatív megoldások, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. 

Előnyt jelent továbbá, ha az akció/kampány széles célcsoportokat szólít meg üzenetével, illetve új célcsoportokat képes elérni.
Konferenciák, fesztiválok, táborok, évente és/vagy rendszeresen megrendezett események, túlnyomóan sport vagy kulturális, jótékonysági vagy közösségépítési célú rendezvények nem minősülnek akciónak a jelen pályázati felhívás értelmében.
 

Az NCTA e felhívás keretében sem támogat politikai szervezeteket vagy azok jelöltjeit, pártpolitikai akciókat és tevékenységeket.
 

További információk, részletes pályázat a norvegcivilalap.hu oldalon.


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/03/08/akciopalyazat-az-egtnorveg-civil-alap-keretein-belul.php