PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 22., vasárnap

Április 1-től már csak így igényelheted a családi pótlékot

Április 1-től már csak így igényelheted a családi pótlékot

Akinek gyermeke született áprilistól a kormányablakoknál vagy a járási hivatalokban kaphat igénylőlapot a családi pótlékhoz. A változások másik eleme, hogy a családi pótlék a következő lépésben megvonható lesz, ha nem jár a gyermek rendszeresen óvodába, iskolába.
 Akinek gyermeke született, eddig bement a Magyar Államkincstárhoz, és az elbírálás után már kaphatta is a rendszerváltás óta létező havi támogatást. Most azonban ez megváltozik, így már egészen másként kell igényelni.

Április 1-től a fővárosi és a megyei kormányhivatalok intézik a családi pótlékot. A pótlékkal kapcsolatos kérelmet a kormányablakoknál vagy a járási hivatalokban is igényelni lehet, ám az elbírálás a kormányhivatal dolga.
25 900 forint is járhat

Tavalyi adatok szerint tavaly közel kétmillió család számára utalták rendszeresen a támogatást, amelyet nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás formájában lehet igénybe venni. Egy gyerek után 12 200 forint jár, de a tartósan beteg gyereküket egyedül nevelő szülők akár 25 900 forintot is kaphatnak.
Forrás : www.hasznoshirek.hu