PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 4., szerda

Családok, akiknek nem járnak a családtámogatások

Családok, akiknek nem járnak a családtámogatások


Magyarországon rengeteg olyan család van, akiket a kormány tulajdonképpen nem tekint családnak, azért mert nem úgy élnek, ahogyan a kormány egy meghatározott normát alakított ki a családokra. 
Ha nem vagytok házasok rengeteg pénzt veszíthettek, akkor is ha normális családként éltek, gyermekeket neveltek!

Sajnos a bébiétel, a pelenka a babaruha azoknak a családoknak is ugyanannyiba kerülnek, akik nem kötöttek házasságot, mint akik rendelkeznek papírra a frigyről! Tavaly egy picit javult a helyzet, kényszerből engedtek bizonyos esetekben.

Tudjátok, hogy mikor lesztek igazán család?
 

Tulajdonképpen szigorú értelemben véve csak akkor lesztek majd család ha a 2 fél házasságot köt és gyermekeket nevelve, de az engedményeknek köszönhetően idén már 1 éves élettársi kapcsolatban élők családnak tekinthetők bizonyos esetekben.

Sok sok támogatás, vissza nem térítendő összegek nem mindenkit iletnek meg, aki gyermeket nevel. Az EMMI vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilatkozott a kérdésben, hogy miért nm járnak mindenkinek a támogatások, akik családként élnek, gyermeket nevelnek.

A tendencia jelenleg az, hogy egyre több gyermeknek nem kötnek házasságot a szülei, sőt tulajdonképpen a megszületett gyermekek felénk a szülei nem házasok. A tavalyi év folyamán a kormány tervezett egy olyan változtatást, melyet végül vissza kellett vonniuk az Alkotmánybíróság miatt, ebben a módosító javaslatban az szerepelt, hogy csupán a házastársak lehetne jogosultak családi pótlékra, az élettársak nem.
 

Az élettársak most csak abban az esetben juthatnak különféle családtámogatási ellátásokhoz ha minimum 1 éve regisztrált élettársi kapcsolatban élnek. Ez magával hozza azt, hogy legalább 1 évi támogatásról le kell mondaniuk, ami több százezer forint lehet.

Az a tény, hogy egyre kevesebb gyermek születik házasságban, nem érdekli a minisztériumot, nekik nem járnak a támogatások, úgy mintha a szülők házasságot kötöttek volna.
 

A kormány továbbra is előnyöket ad a családoknak, ilyen például az első házasok kedvezménye, melyet idén vezettek be és havi 500 forintos adókedvezményt jelent a fiatal házasoknak.
A szocpol is más feltételekkel jár élettársaknak, mint házastársaknak.

 
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/27/csaladok-akiknek-nem-jarnak-a-csaladtamogatasok.php