PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 22., vasárnap

Csökkentik az egészségügyi várólistákat

Csökkentik az egészségügyi várólistákat


Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozatában elmondta, hogy az állam 6 milliárd forinttal támogatja meg a kórházi várólisták lecsökkentését, így 18 ezer – 20 ezer fővel csökkenhet a várólista szám, mellyel megvalósítható az elképzelés, mely szerint nem lesznek fél évnél hosszabb várólisták sehol!
Ez azt jelenti, hogy egy egy kisebbnek tekinthető műtét esetében 2-3 hónapra csökkennek a várólisták és a nagyobb volumenű műtéteknél, mint például a protézis műtétek, sem lesznek hosszabbak a várólisták fél évnél.Indul a várólista csökkentés program!Legfőbb cél, hogy végre a rendkívül hosszú várakozási idők eltűnhessenek az egészségügyből.Jelenleg megközelítőleg 60 ezer ember van várólistán Magyarországon!

Ezzel az új programmal, a 6 milliárd forintos támogatással és a központi szervezéssel a leghosszabb várokozási idő is maximum fél év lehet majd!

Zombor Gábor nyilatkozatában elhangzott, hogy jelenleg a várólisták nem a legprecízebben, sok olyan ember szerepel rajtuk, akiknél a beavatkozást már elvégezték, de valamiért a listán maradtak és olyan emberek is vannak szép számmal rajta, akiknél még nem is vált aktuálissá a műtét időpontja, egyszer majd szükség lesz rá, de lehet, hogy csak hosszú évek múlva.

A várólisták nem mindenhol egyforma hosszúak, vannak, olyan részei az országnak, ahol szinte nincs is várólista, míg más országrészekben pedig szinte végeláthatatlanul hosszúak.