PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 31., kedd

Még több adó lehet az élelmiszereken

Még több adó lehet az élelmiszereken

 
Még jobban megadóztatni az élelmiszereket?
Nem tapsolnak a KDNP ötletének
Így is óriási az élelmiszerek adóterhe, az Agrárkamara szerint nem kellene ezt tovább fokozni.

Még nem tudni, mit adóztatna jobban a KDNP.
A magyar élelmiszeripar adó- és járulékterhei jelenleg is messze meghaladják az európai versenytársak hasonló költségeit, és az elmúlt évek során azok mértéke jelentősen emelkedett. A magyar fogyasztó jelenleg is az EU-átlagot messze meghaladó adótartalom mellett juthat hozzá az élelmiszerekhez. A népegészségügyi termékadót (NETA) ezért nem növelni, hanem csökkenteni kellene – írja friss közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Március elején a – vasárnapi zárva tartás keresztülverésével egyébként is nyerő szériában lévő – KDNP dobta be: ki kellene szélesíteni a népegészségügyi termékadót (közismert nevén a chipsadót). Surján László, a KDNP alelnöke azt mondta: konzultálni szeretnének arról, hogy ez a jelenlegiek mellett pontosan mely termékeket érinthetne.
Már a mostani adóterhekbe is sokan beleszakadtak.

A NAK közleménye azt írja: kormányzati szakmai anyagok is elismerik, hogy az éveken keresztül csökkenő fogyasztás és az egyre növekvő állami elvonások a szükséges beruházások elmaradását, vállalkozások csődjét és több ezer munkahely megszűnését eredményezték. Nemzetközi szinten is kiemelkedő mértékű az élelmiszerek többsége esetén alkalmazott 27%-os áfa, csakúgy, mint az élelmiszer termékpálya szereplőire kirótt élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a NETA.

Az ágazatot az elmúlt három évben egyre növekvő mértékben terhelték a különféle extraadók, összesen ötvenmilliárdos többletköltséget okozva a szektornak – írja a NAK.

Forrás : www.mindenegybenblog.hu , www.privatbankar.hu

A cikk forrása: :  http://palyazatfigyelo.info/2015/03/26/meg-tobb-ado-lehet-az-elelmiszereken.php