PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 4., szerda

Rengeteg támogatást kapnak a fiatal gazdák

Rengeteg támogatást kapnak a fiatal 

gazdák


Több mint 1200 milliárd forint jut vidékfejlesztésre 2015-től 2020-ig


Több mint 4 milliárd euró, vagyis mintegy 1200 milliárd forint forrás áll rendelkezésre Magyarországon vidékfejlesztésre az unió mostani költségvetési periódusában 2020-ig – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Fiatal Gazda Konferencián.
Kis Miklós Zsolt, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) fórumán jelezte: a vidékfejlesztési források elosztása ezentúl már nem a korábbi merev célok (tengelyek) mentén, hanem rugalmas prioritások figyelembevételével történik.


Elsőbbséget élvez majd a tudásátadás és az innováció; a versenyképesség és a gazdasági életképesség fokozása; az élelmiszerlánc szervezése és a kockázatkezelés; az ökoszisztémák állapotának helyreállítása, megőrzése, javítása; az erőforrás-hatékonyság biztosításának előmozdítása, valamint a társadalmi befogatás segítése (a szegénység csökkentése és a gazdaság fejlesztése a vidéki térségekben).


Az államtitkár különösen fontosnak mondta a versenyképesség fokozását minden mezőgazdasági termelési típusban. Kiemelt feladatnak nevezte továbbá a mezőgazdaságtól és az erdészettől függő ökoszisztémák állapotának helyreállítását, megőrzését és javítását.  

Az államtitkár jelezte: a gazdálkodók számára a jövőben az eljárásrend sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lesz, egyszerűbb támogatás-típusokat vezetnek be, valamint egyszerűsítik a pályázatok elbírálását. Leszögezte: a Vidékfejlesztési Program középpontjában a mikro-, kis- és közepes vállalkozások lesznek.


A fiatal gazdák támogatásáról elmondta, hogy az előző költségvetési időszakban mintegy 60 milliárd forintot ítéltek meg számukra. Megjegyezte: 2007-ben ugyanakkor csak 8 milliárd forintot terveztek erre a célra a teljes előző ciklusra.


Az államtitkár tájékoztatása szerint a jelenlegi ciklusban 2020-ig az új (induló) mezőgazdasági vállalkozások létrehozásának támogatására 122 millió euró, míg a fiatal gazdák beruházásainak támogatására csaknem 130 millió euró, – 300 forint körüli euróárfolyammal számolva 76-78 milliárd forint – áll rendelkezésre.


Szólt arról, hogy a Vidékfejlesztési Program megalkotásakor már szükségesnek tartották egy fiatalgazda tematikus alprogram létrehozását. Emellett úgy vélték, hogy a fiatal gazdálkodók számára nem elégséges kizárólag a speciális tőketámogatás – a 40 ezer eurós egyszeri pénzügyi segítség, hanem célszerű beruházási lehetőségeket is kínálni.

MTI


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/28/rengeteg-tamogatast-kapnak-a-fiatal-gazdak.php