PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 25., szerda

Rengeteg új közmunkás lesz – sokan csak minimálbér felét kapják meg!

Rengeteg új közmunkás lesz – sokan csak minimálbér felét kapják meg!


Idén nyáron több mint negyedmillió ember dolgozhat közfoglalkoztatásban
Idén a közfoglalkoztatottak száma havi átlagban 213 ezer fő lesz, és a nyáron várhatóan 260 ezer embernek adhatnak munkát – tudta meg a Népszabadság.
A kormány céljai között szerepelt, hogy a tavalyinál is több ember dolgozhasson, így a korábbinál 35 ezerrel kevesebb állástalannak kell beérnie a foglalkoztatást helyettesítő támogatással, ami 23 ezer forintnál kevesebb.
A kormány álláspontja szerint igenis kell a közmunka program, ugyanis rengeteg képzetlen embernek ad munkát és fizetést, enélkül ezeknek az embereknek jelenleg esélye sem lenne munkát találni és a jövedelmük nagy valószínűséggel 0 forint lenne. Az idei évben 270 milliárd forint áll rendelkezésre a közmunka program támogatására, melyet az egész országban osztanak el. A pénzek elosztásakor figyelembe veszik a területek sajátosságait, így a hátrányos helyzetű országrészek több pénzt fognak kapni, mint például Borsod, Hajdú, Szabolcs, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy megye.
Az illetékes államtitkár szerint ezek az állami munkahelyek nem csupán munkalehetőséget adnak az embereknek, de a területfejlesztésben és a vidékfejlesztésben is jelentős szerepet töltenek be. Ez egy munkalehetőség, ami még mindig minden szempontból jobb lehetőség, mint segélyen tengetni ezeket az embereket.

Sajnos a közmunkások között rengeteg olyan végzettség és szakértelem nélküli ember dolgozik, akiknek nincs más lehetőség, hiszen a képességeik és kvalitásaik alapján a versenyszférában való munkavégzésre nem alkalmasak. Aki pedig alkalmas arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedjen el mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb ott helyezkedhessen el, a közmunka számukra csak átmeneti megoldást jelent. Az 50 ezer forintos nettó bér sajnos még mindig kevesebb jóval mint a minimálbér, de a segélynek a duplája.