PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 20., hétfő

30 napig tehetnek panaszt a devizahitelesek

30 napig tehetnek panaszt a devizahitelesek

Érdemes időt és energiát szánni a devizahiteles értesítő átnyálazására, mert 30 napunk van arra, hogy panaszt tegyünk. A 30 nap az értesítő kézhezvételétől számított 30 nap. A devizahitelek körüli mizéria következtében körülbelül 1 millió embernek nehezítették meg ez életét a bankok, sokaknak teljesen tönkre is tették.
Számtalanszor érkezett már olyan információ a hatalomtól, hogy most végre megmentik a devizahiteleseket, a devizahitelesek fellélegezhetnek, de egyelőre még csak ott tartunk, hogy nagy reményekkel várjuk az elszámolási értesítőket, ugyanis úgy fest, hogy a legtöbb bank a határidő végére hagyta azok kézbesítését. Még 2 hét áll rendelkezésre a bankoknak, hogy mindenkihez eljuttassák az elszámolási értesítőket.
Minden olyan magánszemély által aláírt hitelre vonatkozik a kötelező elszámolás, akinek 2004. május 1-je után kötött devizaalapú szerződése van. A jelenleg hatályos törvények szerint az elszámolási értesítőknek 2015. április 30-ig kell megérkezni.
Lénárt Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének elnöke nyilatkozatában elmondta, hogy alapvetően az emberek úgy érzik, hogy túl sok pénz fizettek be, sokszor erőn felül és most bíznak abban, hogy ezen pénzek egy részét visszakapják.
Eddig még csak az emberek 10%-a kapta meg az elszámolási értesítőt, sajnos köztük is már szép számmal vannak elégedetlenek. Az elszámolásokat az emberek még mindig kicsit kuszának, átláthatatlannak találják.
Akiknek már lejárt a hitelük és esetlegesen kapnak vissza pénzt az elszámolásból, ők készpénzként vehetik át a visszakapott összeget, akiknek még élő hiteleszerződése van, annak a törlesztőrészlete fog csökkenni.
Mindenképpen szánjuk időt az értesítő alapos megvizsgálásra, ha nem értjük vagy bizony részeit nem látjuk át feltétlenül kérjünk hozzá szakszerű segítséget, mert csak 30 napunk van arra, hogy reagáljunk rá.A Magyar Nemzeti Bank weboldalán hasznos segítséget kaphatunk ezügyben.
Erdősi Éva pénzügyi szakértő azt tanácsolja az adósoknak, hogy azt is szigorúan ellenőrizzék, hogy melyik hónapban mennyit fizettek be a banknak töresztőrészlet gyanánt és valóban ez az összeg szerepel-e az elszámolási értesítőben!

Az ügyfelek ellenőrizhetik azt is, hogy az adott napokon ténylegesen az MNB aznapi árfolyama került-e érvényesítésre.