PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 16., csütörtök

Annak aki segélyt akar bizony fizetni kell majd

Annak aki segélyt akar bizony fizetni kell majd

Sajnos egyre több magyar vándorol ki külföldre, hogy ott próbáljon meg boldogulni. 
A magyarok egyik legkedveltebb célpontja Nagy-Britania, ahol most igen súlyos szabályokkal nehezítik meg a külföldi, EU-ból érkező munkavállalók életét. Az alapmottó az lett, hogy először fizess, majd aztán kaphatsz ellátást.
Nagyon szigorú reformokat fognak végrehajtani, a EU országaiból érkező munkavállalóknak több, mint kétszer annyi szociális hozzájárulást kell majd az államkasszába befizetniük, mint amennyit most igényelhetnek, amikortól Nagy-Britanniába érkeznek.
David Cameron brit miniszterelnök elmondta, hogy ha a törvényt sikerül bevezetniük, akkor a hozzájuk érkező munkavállalók csak 4 éves folyamatos brit munkaviszonyt követően vehetik majd igénybe a brit szociális háló minden juttatását teljes körűen.Régóta tervezik már ez a fajta reformot, de úgy fest, hogy most végre célegyenesbe értek és ha május elején megnyerik a választásokat be is vezetik.
David Cameron elmondta, hogy ha összerakjuk ezeket a nagy összegű szociális szolgáltatásokat, amiket jelenleg most minden EU-ból érkező állampolgár náluk igénybe vehet, akkor megközelítőleg 4,1 millió forintra tehet szert egyetlen év alatt. Ez az összeg megközelítőleg 10 ezer font.
Az új tervek szerint az EU munkavállalóknak először be kell fizetniük 22 ezer fontot a brit államkasszába és majd csak ezután lesz jogosult a különféle szociális ellátásokra. Nem titkolt céljuk ezzel a döntéssel, hogy visszaszorítsák a hatalmas méreteket öltött bevándorlást.
További érdekesség, hogy David Cameron szerint legkésőbb 2017-ben meg fogják tartania népszavazást országuk Uniós tagságáról!