PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 23., csütörtök

Fennakadás a postánál! Késhetnek a nyugdíjak ?

Fennakadás a postánál! Késhetnek a nyugdíjak ?


A Posta egyik cégénél sztrájkba kezdtek, ezért merülhetett fel, hogy nem érkezik meg a pénz se a nyugdíjasokhoz, se az ATM-ekhez.
A Magyar Nemzet szerda reggel arról írt, hogy a Magyar Posta értékszállító leányvállalatánál, a JNT Security Kft.-nél határozatlan határidejű sztrájkba kezdtek, ezért elakadt a nyugdíjkézbesítés és akadozhat a bank- és BKK-automaták forgalma is Budapesten és Pest megyében. A sztrájk szervezője az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetségének személy- és vagyonvédelmi ágazata.
A sztrájkot azért kezdték meg, mert tavaly december óta nem sikerült megállapodniuk a 2015-ös bérekben. A szakszervezet többször tett engedményeket, a legutóbbi kérése bruttó 5 százalékos, sávos bérfejlesztést tartalmazott, amiben a béren kívüli juttatások összegének emelése is benne van. A munkáltató ezzel szemben 1,6 százalékos emelést ajánlott.
Az ÉŐDSZ-szel szolidaritást vállalt mind az Eurofedop Post and Telekom Trade Council, Európa számos postás szakszervezetét tömörítő ernyőszervezet, mind a Magyar Szakszervezeti Szövetség is.

A POSTA PEREL
A JNT délután egy közleményt adott ki, amelyben arról ír, pert indít az ÉŐDOSZ, illetve egyes tisztségviselői ellen, mivel folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalásokról és a sztrájkról.
A közleményben leszögezik: szemben az ÉŐDSZ állításaival, illetve a sajtóban egyes helyeken megjelent állításokkal, folyamatosan biztosított a posták készpénzellátása, így sem az utalványok kifizetésében, sem a posták készpénzellátásában nincs fennakadás. A tájékoztatás szerint csupán annyi változás lehet helyenként a fővárosban és Pest megyében, hogy adott napon belül későbbi időpontban történik meg az utalványok háznál történő kifizetése.

Szemben a szakszervezet és egyes sajtóforrások információival a JNT országosan csupán két pénzkiadó automatát (ATM) lát el készpénzzel, így hamisak azok az értesülések is, hogy az ATM-ek készpénzzel történő feltöltésében is fennakadás lenne a sztrájk miatt – olvasható a közleményben.
A JNT közleményben idézett álláspontja szerint a sztrájk nem indokolt, nem igaz az ÉŐDOSZ állítása, hogy a JNT munkavállalói nem kapnak bérfejlesztést évente. Az elmúlt másfél évben csaknem 10 százalékos alapbéremelésben részesültek a JNT-nél dolgozó pénz- és értékszállítók – hangsúlyozzák a tájékoztatásban.
Forrás : vs.hu