PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 13., hétfő

Ha rászoruló vagy ingyen lakhatsz bérelt lakásban

Ha rászoruló vagy ingyen lakhatsz bérelt lakásban

Figyelem! A program már működik, ez egy korábbi cikk, mely még januárban keletkezett, az induláskor, azóta már él a lehetőség és a program működik. 
A cikk a program bemutatására szolgál!
Kukorelly, aki az előző ciklusban LMP-s parlamenti képviselő is volt, “Nyugodt Szív. Béreljünk lakásokat rászorulóknak” néven hozta létre a Facebook-csoportot múlt vasárnap, illetve ezzel párhuzamosan egy oldalt is indított. Az elsőnek jelenleg 92 tagja van, a másodikat viszont már több mint 1000-en kedvelik.
Telefonon megtudtuk tőle, hogy az alapötlet már közel 10 éve megfogalmazódott benne. Ekkor jelent meg egy cikksorozata az Élet és Irodalom című folyóiratban, amiben arról írt, hogy szívesen hozna létre közös alapítványt egy milliárdossal és egy hajléktalannal.
Előbbi egymilliárd, ő maga egymillió, utóbbi pedig ezer forinttal szállt volna be a költségekbe az elképzelés szerint. Ekkor úgy gondolta, hogy ha elég sok gazdag embert meg tudnának győzni a program fontosságáról, akár a teljes lakhatási probléma felszámolható lenne.
Sajnos a fentiekből nem lett semmi, az elmúlt évtizedben nagyjából minden változatlan maradt. Azért döntött pont most úgy, hogy újra zászlójára tűzi a dolgot, mert néhány napja a Ferenciek tere aluljárójában áthaladva sokkszerűen érte az ott élő hajléktalanok látványa. Elhatározta, hogy ismét tenni próbál valamit az ügy érdekében.
Ennek eredménye a múlt hétvégén létrehozott Facebook-oldal és csoport. Kukorelly véleménye szerint a manapság jellemző tömegszállások és ételosztások mind csak látszatmegoldást jelentenek, így a célja az, hogy legalább egy-két embert kiemeljen a hajléktalan-ellátórendszerből, és valódi szálláshoz juttasson.
Tisztában van vele, hogy a probléma ennél jóval nagyobb tömeget érint, de ez is precedensértékű lenne, és talán másokat is hasonló cselekedetre buzdít majd. Mivel az állam semmilyen lépést nem tett efelé, meggyőződése szerint a civil szférának kell példát mutatnia.
Az eddigiek alapján ez meg is történt: hétfő óta nagyjából 50 utalás érkezett a megadott számlaszámra magánszemélyektől. Van aki 1000-1500 forintot, de olyan is akadt, aki 40 ezret utalt. A teljes egyenleg így már félmillió forint közelében jár.

Bár a kezdőtőke már nagyjából összegyűlt, változatlanul nagyon jól jön akár a legkisebb segítség is. Az utalások mellett lakástulajdonosok jelentkezését is várják, akik méltányos összegért kiadnák ingatlanjukat a kiválasztott rászorulóknak.
Ami a konkrét személyeket illeti: róluk egyelőre nem született döntés, de Kukorelly szerint biztosan nem ő fogja meghatározni, ki költözhet. Ez alighanem egy többtagú, szakmai szervezetek képviselőiből álló kuratórium feladata lesz. Mindazonáltal a legideálisabb vagy egy pár, vagy egy kisgyerekes család lenne.
A költő jó néven venné továbbá, ha ismert személyiségek és igazán tehetős emberek is a nevüket adnák a kezdeményezéshez, hiszen a tapasztalatok szerint az ilyesmi minden ügynek segít.
Forrás : http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/