PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 8., szerda

Harminc százalékkal emelnék a nyugdíjminimumot

Harminc százalékkal emelnék a nyugdíjminimumot


Nagyon érdekes hírrel köszönthetjük a Húsvét utáni első munkanapot! 30%-al emelnék meg a nyugdíjminimumot!
Valóban óriási szükség lenne ennek a meglépésére, ugyanis a nyugdíjminimum hosszú évek óta egyetlen forintot sem emelkedett és mivel rengeteg ellátás a nyugdíjminimum összegéhez van kötve, így azok sem emelkedtek. Ez ekkora emelésnek azonban nagyon sokan nagyon nagyon tudnának örülni!

A dolog pikantériája, hogy a javaslatot az MSZP nyújtotta be a szegénységre való hivatkozással. A javaslat szerint a kormánynak legyen kötelessége a 2016-os költségvetés megtervezésekor előteremteni a nyugdíjminimum harminc százalékos emelésének fedezetét. Ezzel párhuzamosan gyerekek után járó ellátások, a szociális támogatások, a gyermekvédelmi szolgáltatások támogatása is emelkedjen legalább harminc százalékkal.

A további javaslatok között igen nagy volumenű dolgok is szerepelnek.

A javaslat arra szólítaná fel a kormányt, hogy minden rászoruló gyermek étkeztetésének a fedezete, a szociális dolgozók béremelésének a fedezet, a közmunkabér minimálbérre történő emelésének a fedezet is legyen benne a jövő évi költségvetésben.

A közleményt már el is juttatták az MTI-hez.


A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/04/07/harminc-szazalekkal-emelnek-a-nyugdijminimumot.php