PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 13., hétfő

Így változnak az energiahatékonysági előírások – komoly szigorítások jönnek

Így változnak az energiahatékonysági előírások – komoly szigorítások jönnek

Szigorúbb energetikai követelményeknek kell majd megfelelniük az épületeknek, az energiafelhasználás mértékét folyamatosan csökkenteni kell az uniós szabályozás várható átültetését követően, 2020-ra pedig az épületeknek meg kell közelíteniük a nulla energiafelhasználást – tájékoztatta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) hétfőn az MTI-t.
A változásokról az érdeklődők április 15. és 19. között a Construma építő- és építőanyag-ipari szakkiállítás keretein belül megrendezendő Öko City interaktív kiállításon és fórumon is tájékozódhatnak.
A kiállítson bemutatnak egy közel nulla energiaigényű családi házat is, amelyben a látogatók végigsétálva megismerkedhetnek a környezettudatos és költséghatékony építés és felújítás során alkalmazandó technológiákkal.
Az uniós előírás szerint,
- ahol eddig 8 centiméter hőszigetelés is elég volt a falakra és a födémekre, ott 14-16 centimétert kell beépíteni.
- az aljzatbeton alá már teljes felületen kell hőszigetelés és legalább 14 centiméter a megfelelő.
- a lapostetőkre 16 cm helyett ezentúl 24 centiméter a minimum.
- a külső nyílászárók szinte csak 3 rétegű üvegezéssel készülhetnek.

Az ÉVOSZ szerint ugyanakkor a szigorítások nem drágítják jelentősen az új építkezéseket és a felújításokat szakszerű kivitelezés és optimális anyagválasztás esetén. Az Öko Cityn a látogatóknak a megnövekedett energetikai követelményekről, a várható jogszabályokról és a környezettudatos, fenntartható építésről ad tájékoztatást a többi között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI), az Országos Katasztrófavédelem, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/13/igy-valtoznak-az-energiahatekonysagi-eloirasok-komoly-szigoritasok-jonnek.php