PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 28., kedd

Ingyenes segítség munkahelyi balesetet szenvedett munkavállalóknak

Ingyenes segítség munkahelyi balesetet szenvedett munkavállalóknak


Ingyenes érdekvédelmi és jogvédelmi szolgáltatást nyújt a munkahelyi balesetet szenvedett munkavállalóknak a Liga Szakszervezeteken keresztül az Inno Régió Alapítvány, a két szervezet erről együttműködési megállapodást kötött, amelynek részleteit kedden Budapesten ismertették, a
munkahelyi balesetben elhunytak és megsérültek emléknapján tartott sajtótájékoztatón.Pongó Géza, a Liga társelnöke kiemelte: nemcsak a szakszervezeti tagoknak, hanem minden magyar munkavállalónak segítséget nyújtanak az alapítvány jogászai. Egyetlen feltétel, hogy a munkahelyi balesetben megsérült vagy foglalkozási megbetegedést elszenvedett munkavállaló a Ligához forduljon, amely kapcsolatot tart az alapítvánnyal – tette hozzá.

Elmondta, hogy 2013-2014 során jelentősen, 17 222-ről 19 661-re emelkedett a bejelentett munkahelyi balesetek száma Magyarországon. A halálos balesetek száma 50-ről 69-re nőtt ugyanebben az időszakban, a drasztikus növekedés okaival kiemelten kell foglalkozni a Liga társelnöke szerint.
Az emléknapon a Liga flashmobot rendezett kora reggel a Keleti pályaudvarnál, valamint munkavédelmi oktatást is tartanak szakemberek bevonásával – mondta el.

Tímár András, az Inno Régió Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a szervezet tíz éves jogi és érdekvédő munkája alatt azzal szembesült, hogy a munkavállalók hátrányos helyzetben vannak a munkaadóval szembeni érdekérvényesítéskor a személyi sérüléses balesetek ügyében.

Az eseményre kiadott sajtóanyag szerint az együttműködés keretében az alapítvány térítésmentesen megvizsgál minden egyes jogesetet, amit a Liga szakszervezetek ad át neki. Ezt követően elemzést készítenek a károkozó – munkáltató – felelősségre vonási lehetőségeiről, a kárigény érvényesíthetőségéről, az eljárási teendőkről. Ez alapján az alapítvány felkéri a vele együttműködésben álló ügyvédi irodát, hogy vállalja el az ügyfél jogi képviseletét a munkáltatóval szemben.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. az emléknap alkalmából elemzést juttatott el az MTI-hez, amelyben ismerteti: világszerte 15 másodpercenként hal meg munkával kapcsolatos balesetben vagy betegségben egy munkavállaló, és ugyanezen idő alatt 153 dolgozót ér valamilyen munkabaleset.
A tájékoztatás szerint a munkabiztonság területén Magyarország uniós összehasonlításban jól teljesít: míg Európában évente 100 ezer dolgozóra átlagosan 1500 olyan baleset jut, amely legalább 4 napos távolléttel jár, Magyarországon csak 511.
A halálos áldozatok aránya ugyanakkor meghaladja az uniós átlagot: Európában 100 ezer munkavállalóra 1,44 eset jut, Magyarországon pedig 1,6 – hívták fel a figyelmet az elemzésben.

Forrás : www.hirado.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/28/ingyenes-segitseg-munkahelyi-balesetet-szenvedett-munkavallaloknak.php