PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 22., szerda

Jön a “Gyere haza fiatal” program – albérlet támogatás + repülőjegy

Jön a “Gyere haza fiatal” program – albérlet támogatás + repülőjegy


ÚJ programot indít a kormány
, azért, hogy a külföldön élő, magasan képzett, nyelveket is beszélő magyar fiatalokat haza csábítsa. Sajnos óriási a munkanélküliség Magyarországon, de mégis, ennek ellenére is hiány van a jól képzett munkaerőből, így sok vállalkozás a munkanélküliség ellenére sem tudja betölteni álláshelyeit, jól képzett munkaerő hiányában.
Sok fiatal van, aki diplomával, nyelvtudással már régóta külföldön él, ott pórbál boldogulni. A kormány most ezt a csoportot célozza meg, őket szeretné visszacsábítani Magyarországra.
Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára nyilatkozatán elmondta, hogy sajnos Magyarország egyenlőre nem tud a nyugati bérekkel versenyezni. Márpedig ez a mozgatórugója a fiatalok elvándorlásának..a jóval magasabb bérek és ennek köszönhetően a magasabb életszínvonal.
A Nemzetgazdasági Minisztérium 100 milliárdot különít el erre a programra. Már a cél érdekében rengeteg magyar munkaadóval vették fel a kapcsolatot, aki nagyon szívesen foglalkoztatna külföldről hazatérő fiatalokat. Akár állásinterjút is csinálhatnak majd egy védett csatornán keresztül a leendő magyar munkaadóval, hogy minden biztos legyen a fiatal hazatérésekor.
Emellé hihetetlen kedvezményeket biztosítanak a hazatérőknek, albérleti költségeikhez is hozzájárulnak lakhatási támogatás gyanánt, tovább a repülőjegyüket is kifizetik! A program egy évre szól, de természetesen a munkaadó hosszú távra tervez az új munkavállalóval.
A program először kísérleti jelleggel Székesfehérváron fog elindulni. Az önkormányzat a letelepedést bérlakások átcsoportosításával segíti majd.
Szép az elképzelés, és jó is de csöppet sem fair, azokkal szemben, akik itthon maradtak és nagy küzdelmek árán itthon próbálnak boldogulni! A hazatérőknek állást szereznek, bérlakásokba költöztetik őket, amihez albérleti támogatást kapnak és még a repülőjegyüket is kifizetik. A Magyarországon dolgozó fiatalok nagy része még repülni sem repült soha…ne de ennyit a magóra!