PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 24., péntek

Lakásfelújítási – felújítási pályázatok 2015.

Lakásfelújítási – felújítási pályázatok 2015.

Összeszedtük a legfontosabb felújítási pályázatokat, lehetőségeket, melyek anyagilag hozzájárulhatnak ha felújítást terveztek!
 Otthon Melege Program egyik alpályázata (új panelprogram) most a társasházaknak kedvez, ugyanis ők pályázhatnak most jelentős pénzekre.
A pályázat beadása kicsit késik a korábbi dátumokhoz viszonyítva, de hamarosan így is célegyenesbe érünk, ugyanis 2015. április 30-tól már be lehet adni a pályázatokat! A pályázatra a legnagyobb lakótömbök sajnos nem jogosultak az 60 lakásnál kisebb társasházaknak nyitott a lehetőség! A minimális lakásszám, amivel pályázni lehet az pedig 4 lakás a házban. A pályázta nyerteinek minimum 300 ezer forintos támogatás ütheti a markát lakásonként, a maximális támogatási összeg pedig akár, 1,1 millió forint is lehet.
A program célja, hogy a magyar lakások mielőbb energetikaliga korszerűek lehessenek. A programban a házak szigetelésre és nyílászárók cseréjére, fűtésrendszer korszerűsítésére, emellett megújuló energiát használó rendszerek kiépítésére is nyújthatnak be pályázatot.

Részletesen itt olvashatsz az Otthon Meleg Program felújítási pályázatáról : Lakásfelújítási pályázat

Lakástakarék
Egy nagyon jó megoldás lehet, akinek van némi kis pénze arra, hogy félre tudja tenni egy lakástakarékba. Ezzel a konstrukcióval, akár 700 ezer forintos állami támogatáshoz juthatunk, melyt felújításra is gond nélkül igénybe vehetünk.
Ezt a támogatást egyébként nem csak felújításra, hanem bővítésre és korszerűsítésre is igénybe lehet venni.
A konstrukció lényege, hogy a a te saját megtakarításaid mellé a megtakarításaid 30%-át állami támogatásként adja neked az állam. Ennek az állami támogatásnak az összege azonban maximalizálva van, maximum 72 ezer forint lehet évente Ezt a maximális állami támogatást, akkor tudod igénybe venni, ha minden hónapban 20.000 forintot helyezel el a lakástakarék számlán!
A leghosszabb választható megtakarítási időszak a 10 éve, ebben az esetben ez neked 720 ezer forintos állami támogatást jelent!

Szocpol vagyis CSOK 2015.
Most biztosan sokan megkérdezik, hogy mit keres itt a szocpol! És a kérdés teljesen jogos, de az új támogatás kusza rendszerében úgy gondoltuk, hogy érdemes ezt a kérdést itt tisztába tenni! Az új szocpol vagyis CSOK nem lesz igénybe vehető lakásfelújításra, csakis új vagy használt lakás vásárlására, építésére, illetve bővítésre.
Fontos tudni, azt is, hogy államilag támogatott lakáshitelt sem lehet felvenni felújításra!

OTP társasházi pályázat
Idén is kiírták a nagysikerű OTP Társasházi pályázatot, melynek köszönhetően ismét, akár 1,4 milliós támogatáshoz juthatnak társasházak. A pályázat benyújtására még bőven van lehetőség, a határidő 2015. június 30.
Egy kiváló lehetőséget jelent ez a pályázat a társasházaknak, melyet már hetedik alkalommal írtak ki.Összesen 9 társasház nyerhet el nagy összegű támogatást.
A pályázatra 3 kategóriában lehet nevezni. A három kategória a környezetvédelem, életminőség javítása és közösségépítés. Minden kategóriában 3 díjazott lesz, az első helyezett társasházaknak 1,4 millió forint üti a markát, a második helyezetteknek 800 ezer forint, a harmadik helyezettek pedig 400 ezer forinttal gazdálkodhatnak.

A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/04/24/lakasfelujitasi-felujitasi-palyazatok-2015.php