PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 16., csütörtök

Már biztos – jön a katonai életpályamodell

Már biztos – jön a katonai életpályamodell


Új katonai életpálya bevezetéséről és ahhoz kapcsolódó illetményfejlesztésről döntött kedden a parlament.
Hende Csaba honvédelmi miniszter tavaly októberben jelentette be, hogy a katonák 2015 júliusától átlagosan 30, majd 2019 januárjáig évenként 5-5, összességében átlagosan 50 százalékos illetményfejlesztést kapnak.
Az elfogadott jogszabály módosítja az előmenetel, az illetmény-megállapítás, a rendszeres illetménypótlék és a távolléti díj meghatározását, valamint bevezeti a honvédelmi illetményalap és a rendszeresített rendfokozat fogalmát.
A jogszabály minősített többséget igénylő részeit a képviselők 162 igen, 2 nem szavazattal, 30 – jobbikos és független – tartózkodás mellett fogadták el, míg az egyszerű többséget igénylő fejezetekről 166 igen, 2 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett döntöttek. 
Az alapilletmény szempontjából az állomány tagja által betölthető szolgálati beosztásokat a beosztás szerinti felelősség, a szervezeti hovatartozás és a vezetői jelleg alapján hét osztályba kell besorolni. Minden besorolási osztály az egyes rendszeresített rendfokozatok által meghatározott húsz-húsz besorolási kategóriából áll. A jogszabály egyik melléklete tartalmazza a besorolási osztályokat, a besorolási kategóriákat, a rendszeresített rendfokozatokat, valamint a hozzájuk tartozó alapilletmény-szorzószámokat.
Az új katonai életpálya kialakításának egyik hangsúlyos eleme az “oldalirányú” karrierút megteremtése. Ennek nyomán bevezetik a fokozati vizsgát, amelynek célja “egyrészt a motiváltság, különösen az anyagi motiváció fenntartása, valamint az állomány tagja szervezeti tudásának bővítése, frissítése”.

Átalakul és egyszerűsödik a honvédelmi dolgozók pótlékrendszere. 
Az új illetményrendszerben öt pótlék lesz: többfelé tevékenység elismerésére jár a jövőben az átlagosnál nagyobb veszélyt elismerő pótlék, valamint a fokozott igénybevétel utáni juttatás. A harmadik pótlékfajta az idegennyelv-tudást ismeri el, a negyedik a munkaerő-piaci pótlék, az ötödik pedig a területi pótlék a kockázatvállalás, illetve a titkosszolgálati tevékenység elismerésére.
Mindemellett az állomány tagja a kimagasló teljesítményére, illetve az általa végrehajtott többletfeladatokra figyelemmel a miniszter által rendeletben meghatározottak szerint teljesítményjuttatásban is részesülhet.
A közszolgálati életpályák közötti átjárhatóság megteremtése végett – összhangban a társhivatásrendek szabályozásával – speciális előnyben részesítési szabály érvényes az üres tiszti, altiszti szolgálati beosztások betöltésekor a rendvédelmi szervek hivatásos állományából, továbbá a kormányzati szolgálati, köztisztviselői jogviszonyból tartalék állományba helyezettekkel kapcsolatban. Speciális szabályokat fogalmaztak meg a próbaidővel összefüggésben is az egyes közszolgálati életpályákból érkezőkre nézve.
Forrás : www.hirado.hu