PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 14., kedd

Megszületett a döntés : ekkora bérkompenzáció jár idén

Megszületett a döntés : ekkora bérkompenzáció jár idén


Végre döntés született az idei bérkompenzáció mértékéről a közszférában dolgozók esetében!

Erre a célra most 22 milliárd 294 millió forint átcsoportosítását rendelték el, egyszeri alkalommal.A döntés már a Magyar Közlönyben is megjelent.
Bérkompenzáció 2012 óta létező fogalom, ekkor vezették be a közszférában dolgozók bérének egyensúlyozására, tulajdonképpen az adójóváírás megszüntetését kívánták ezzel egyensúlyozni.Az erre szánt összeget minden évben a Miniszterelnökség című fejezete alatt különítik el a költségvetésben.
A legtöbbet azok kapják, akik a gyógyításban és a megelőzésben dolgoznak, akik ezeket a munkaköröket látják el, az ő bérkompenzációjukra 3 milliárd 768 millió forintot tettek most félre.
Jelentős összeget különítettek el az egyetemeken és a főiskolákon dolgozó emberek bérkompenzációjára is, őket 1 milliárd 943 millió forintból gazdálkodhatnak.
A rendőrség részesedése 1 milliárd 737 millió, a honvédségé pedig 1,1 milliárd forint. A fővárosi, megyei kormányhivatalok munkatársai és járási kormányhivatalok munkatársai 1 milliárd 259 millió forint összegű bérkompenzációval gazdálkodhatnak.
A NAV munkatársai sem maradnak ki a jóból, ők összesen 720 millió forintot kapnak erre a célra.
A költségvetési szférában az erre jogosultak átlagosan havi 9700, a nonprofit szervezeteknél 9400 forintot kaptak ezen a címen. Idén januárban az összeg 9600, illetve 9100 forint volt.