PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 29., szerda

Nyáron is járni fog az ingyen ebéd a gyerekeknek

Nyáron is járni fog az ingyen ebéd a gyerekeknek


A nyári tanítási szünetben is kötelezően ingyenessé tenné 2016-tól a kormány a rászoruló gyermekek számára biztosított étkeztetést – írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
A lap értesülése szerint 1-2 milliárd forinttal meg is emelhetik a 3 milliárdos jelenlegi étkezési keretet, hogy a települési önkormányzatokat pályázati úton támogató rendszert fel lehessen számolni, és a nyári egyszeri meleg ebédet jövőre minden kedvezményezettnek biztosítani tudják.  
Idén nyáron mintegy 135 ezer gyerek kap ingyen ebédet, jövőre a számuk így elérheti a félmilliót.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a lapnak megerősítette: valóban folynak egyeztetések, hogy a közel 500 ezer kedvezményezett gyerek nyári étkeztetése biztosított legyen.
Azt mondta: ehhez minden feltétel adott és megvan a kapacitás is. Ezenkívül a jogszabályi környezet és a forrás is adott, az előttünk álló hónapokban azt kell megvizsgálni, hogy a rendelkezésre álló hárommilliárd forint elegendő-e – fogalmazott.

A lap azt írta: az államtitkár szavaiból az is kiderült, már szerdán megjelenhet az idei ingyenes nyári étkeztetésre vonatkozó pályázati anyag, amellyel az önkormányzatok előreláthatóan május 7-i leadási határidővel igényelhetnek állami támogatást.

Forrás www.hirado.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/29/nyaron-is-jarni-fog-az-ingyen-ebed-a-gyerekeknek.php