PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 28., kedd

Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak

Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak


A Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra a nemzetiségi anyanyelvű és nemzetiségi kétnyelvű középfokú oktatást végző iskolák, az ilyen intézménnyel nem rendelkező nemzetiségek esetében pedig a nemzetiségi nyelvoktató iskolák által ajánlott diákok jelentkezhetnek. Közlemény.
 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű, illetve – azon nemzetiségek esetében, akiknek nincsen ilyen intézményük – nemzetiségi nyelvoktató program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja a nemzetiségi törvény által felsorolt valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű, nehéz szociális körülmények között élő tanulók továbbtanulásának elősegítése.

A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó legalább négyes átlageredményt, illetve más forrásból azonos időszakra nézve egyéb tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.

Ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki a pályázati felhívásban megjelölt intézmények valamelyikével együttesen terjeszti elő pályázatát, és a pályázat benyújtásakor az érettségi megszerzésére irányuló képzés utolsó két évfolyamát megelőző évfolyamot végzi. Az ösztöndíj odaítélésekor előnyben részesül az a tanuló, akinek a taníttatása – az intézmény nyilatkozata alapján – az eltartójára a többi pályázóhoz viszonyítva nagyobb terhet ró.

A nemzetiségpolitikáért felelős miniszter által létesített ösztöndíj mértéke havi 60.000 Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követő szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák.

Az ösztöndíjban középiskolánként kettő, ezen belül évfolyamonként egy tanuló részesülhet. A benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítéléséről; a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a kormány honlapján közzéteszi.
Az ösztöndíjprogram forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében meghatározott nemzetiségi célú előirányzat biztosítja.

A pályázat benyújtásának határideje 2015. május 24.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető a kormany.hu honlapról.
(EMMI, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/28/osztondij-palyazat-kozepiskolasoknak.php