PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 21., kedd

Rezsikedvezmény jár a rászorulóknak!

Rezsikedvezmény jár a rászorulóknak!

Lehet, hogy Neked is jár  a nagymértékű rezsikedvezményt és nem is tudsz róla, így elesel tőle minden hónapban.
A sárga csekkek eljövetelének senki nem örül és a  jövőben sem lesz ez másként, de van rá lehetőség, hogy különféle kedvezményekben részesülj ha rossza anyagi helyzetben vagy.
A lakhely megőrzése, illetve a hajléktalanná válás megelőzése nagy fontos társadalmunkban, így a szociálisan rászorulókat sok esetben védendő fogyasztónak minősítik, így jelentős kedvezményekhez juthatnak.
A védendő fogyasztó státusz mindenki igényelheti, aki szociálisan rászorul, illetve fogyatékkal él. Ezután a  védendő fogyasztókat 2 különböző csoportba sorolják be.
A szociális alapon rászorulók csoportjába azok kerülhetnek be, akik ápolási díjat kapnak, aktív korúak ellátásában részesülnek, időskori nyugdíjat kapnak, gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, lakásfenntartási támogatást vagy otthonteremtési kedvezményt kapnak – három évig a megállapítástól számítva – részesülnek ezekben, vagy hivatásos nevelőszülők.
A fogyatékkal élő csoportjába, azok kerülhetnek be, akik vakok személyi járadékát kapják, fogyatékossági támogatásban részesülnek,  illetve akik után szülőjük vagy eltartójuk magasabb összegű családi pótlékot kap.
Milyen kedvezményt kapnak a  védendő fogyasztók?
Minden évben 1 alkalommal részletfizetési kedvezményben részesülhetnek és fizetési haladékot kaphatnak.
A védendő fogyasztóknak van lehetőség előre fizetős mérőórát kérni, melynek segítségével annyit tudnak fogyasztani, amelyet feltöltöttek a  készülékre.
A fogyatékkal élők kedvezményei a  következők: mérőleolvasás a felhasználási helyen, rendkívüli ingyenes mérőóra felülvizsgálatot 12 havonta egyszer, készpénzben történő számlakiegyenlítés a felhasználási helyen, egyedi segítségnyújtás a számla értelmezéséhez, különleges mérőhely kialakítása, valamint szünetmentes áramforrás biztosítása, amennyiben a fogyasztó életét veszélyeztetné az áramellátásból való kimaradás.
Tipp: Igényelj hozzá lakásfenntartási támogatást is ha még nem kapod!

Hogyan tudod igényelni a  támogatást?
Minden szolgáltató honlapján található egy ehhez szükséges adatlap, ezt kell kitölteni. Amennyiben fogyatékkal élő személy igényli a támogatást, akkor a ő kezelőorvosát is fel kell keresni és neki is ki kell tölteni egy erre vonatkozó adatlapot. Fontos  kitöltési útmutató áttanulmányozása, hogy ne vétsünk felesleges hibákat, mert ezzel időt veszíthetünk. 
Az egyes szolgáltatóknál információt kaphat arról, hogy milyen iratok, dokumentumok másolatára lesz szükség a támogatás igényléséhez. Amennyiben beérkezett a  szolgáltatóhoz az igénylés, azután nyolc napon belül a szolgáltató írásban értesíti az igénylőt a  támogatás elbírálásának eredményéről.