PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 15., szerda

Több százeres bírságot kaphatsz a lakásod miatt

Több százeres bírságot kaphatsz a lakásod miatt

A társasházi lakásokban és a családi házas övezetben is mindig vannak írott és íratlan szabályok, míg némely szabályok megszegése csak esetlegesen a több lakó fejcsóválásával és nemtetszésével jár együtt, addig vannak, olyan szabályok is, melyek megszegése komoly bírsággal jár, akár 200 ezer forintunkba is kerülhet ha hibázunk!
Az egyik ezek közül mindenkit érinthet, bárkivel előfordulhat, hogy elköveti a hibát, a másik csak a lakók egy részének okozhat gondot.Könnyű megszegni a szabályokat, ugyanis az emberek 95% – nem ismeri őket, valószínűleg Te sem!
Az egyik ilyen bírság a Tűzvédelmi bírság, amit kiszabhatnak Rád!
A tűzvédelmi bírság nagyon komoly dolog, ne vegyük félvállról, mert nem csak, hogy kiszabható, de egyes esetekben igenis kötelező a bírság kiszabása, és ha halmozottan követünk el hibákat, akkor büntetések összeadódnak és igen komoly végösszegre számíthatunk. Ráadásul a bírság behajtható, adók módjára, köztartozásnak minősül, így esélyünk sincs arra, hogy megússzuk a kifizetését! A tűzvédelmi előírásokat mind a társasházakban mind pedig a családi házaknál kötelező betartani.
Mint lakók, Ti feleltek, azért, hogy a közös használatú területeken és a különös a közlekedőfolyosókon minden az előírásoknak megfelelő legyen.
Nem kell nagy dologra gondolni, néhány apróság is elég a bírsághoz. 
Ha például olyan tárgyakat tárolsz a tűzvédelmi menekülőúton (például folyosó) ami szűkíti a menekülőutat, vagy olyan elektromos készüléket használsz, amit nem lehet, akkor a bírság 60 ezer forinttól fél millió forintig terjedhet.Legalább 200 ezres bírsággal kell számolnod akkor is, ha tüzet okozol azzal, hogy megszegted az előírásokat, ilyen lehet például egy cigaretta által okozott tű is.

Itt informálódhatsz tovább a bírságokról és az előírásokról: http://heves.katasztrofavedelem.hu/tuzvedelmi-birsagok
A másik bírság azokat érinti, akik kiadták lakásukat, házukat. 
A NAV folyamatosan ellenőrzi a kiadott lakásokat, lakossági bejelentések alapján, apróhirdetések alapján, így könnyen lehet, hogy előbb utóbb elérnek hozzánk is.
A NAV közleménye szerint a legtöbben nem fizeti be az adót a lakáskiadásból származó jövedelem után, így komoly bírságra számíthatnak.Ha az adófizetés elmulasztása bebizonyosodik, akkor legalább 200 ezer forintos bírságra és további késedelmi pótlékokra számíthatunk.

A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/03/30/tobb-szazeres-birsagot-kaphatsz-a-lakasod-miatt.php