PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 21., kedd

Új lakhatási támogatási rendszer jön

Új lakhatási támogatási rendszer jön


Új lakhatási támogatást terveznek kidolgozni a rendvédelemben dolgozó munkavállalók számára
.
Az új rendszer a béremelés és az életpályamodell kiegészítése lesz, melynek keretében egy többlépcsős folyamat eredményeképpen a rendvédelmi dolgozók 50%-os béremelést fognak kapni 2019-ig.
Az új lakhatási támogatás rendszer, állami kezességvállalás melletti lakásszerzési lehetőséget, kedvezményes hiteleket jelent. A kérdésben Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára nyilatkozott.
A rendvédelemeben dolgozók életpálya modelljében érintettek lesznek a Terrorelhárítási Központ hivatásos dolgozói, a Nemzeti Védelmi Szolgálat dolgozói, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozói, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az Országgyűlési Őrség állománya és a polgári titkosszolgálatok emberei is.
Az életpályamodell bevezetése 2015. július 1-jétől lép életbe, ekkor egy 30%-os béremeléssel számolhatnak azok a rendvédelmi dolgozók, akik alapfeladatot látnak, el, akik nem alapfeladatot látnak el 25%-os béremelést kapnak, a parancsnokok pedig 15%-al többet fognak keresni.
Az ehhez kapcsolódó új lakhatási támogatási rendszert 2015. december 31-ig tervezik kidolgozni. Az rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének a bevezetését a parlament 95%-os támogatottsággal szavazta meg. A rendvédelemben dolgozók között végzett közvélemény kutatásból az derül ki, hogy a dolgozók nem csupán fizetésemelést szeretnének, hanem a munkakörülményeik javítását, új technikai eszközöket, új gépjárműveket szeretnének.