PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 26., vasárnap

Utazási kedvezmény családoknak!

Utazási kedvezmény családoknak!


Utazási Kedvezmény 2015 – Utazási Kedvezményre Jogosító Hatósági Igazolvány Használatáról.

A Magyar Államkincstár utazási kedvezményre jogosító hatósági igazolványt annak a részére állít ki, aki fogyatékossági támogatásban részesül, illetve aki, vagy aki után szülője magasabb összegű családi pótlék kerül megállapításra.
Az utazási kedvezményre jogosító hatósági igazolvánnyal az a személy, akinek nevére az igazolvány kiállításra került (a továbbiakban: kedvezményre jogosult) a belföldi közforgalmú menetrend szerinti közlekedésben utazási kedvezményt vehet igénybe. utazási-kedvezmény-családoknak

Amennyiben a kedvezményre jogosulttal kísérő személy (a továbbiakban: kísérő) utazik, akkor ő is jogosult az utazási kedvezményre. A kísérő csak akkor veheti igénybe az utazási kedvezményt, ha azzal a személlyel utazik együtt, akinek a nevére a hatósági igazolvány szól.

A kedvezmény érvényesítésekor a sorszámozott igazolvány mellé személyi igazolvány, vagy egyéb személyazonosságot igazoló okmány (például útlevél, diákigazolvány) felmutatása is megkövetelhető.
Az igazolvánnyal csak a rajta lévő hatályossági időn belül vehető igénybe a közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm. rendeletben meghatározott utazási kedvezmény.

Ki és milyen mértékben részesülhet utazási kedvezményben a 85/2007. (IV.25) Korm. rendelet szerint?

 


Az igazolvány nem rendeltetésszerű használata pótdíj kiszabását vonhatja maga után, illetve visszaélés esetén az igazolvány be is vonható.

Az igazolvány közokiratnak minősül, annak meghamisítása, vagy más személy nevére szóló igazolvány használata bűncselekménynek minősül.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/25/utazasi-kedvezmeny-csaladoknak.php