PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 19., kedd

Hibáztak a bankok a devizahiteles elszámolásban!

Hibáztak a bankok a devizahiteles elszámolásban!


Első körben nem máshol, mint az elszámolást küldő pénzügyi intézménynél kell jelezni, ha valaki nem ért egyet az elszámolással. A panasz benyújtására az elszámoló levél kézbesítését követő 30 napon belül van lehetőség.
Mielőtt panaszt tenne valaki, érdemes kikérnie a pénzügyi intézménytől az elszámolási tájékoztató levélnél részletesebb kimutatást, amelyet díjmentesen 5 munkanapon belül kell a pénzügyi intézménynek az adós rendelkezésére bocsátania.
Ha valaki az elszámoló levél kézhezvételét követő 30 napon belül nem tesz panaszt, azt úgy tekinti a törvény, mintha elfogadta volna az elszámolásban foglaltakat, és később már nem vitathatja az adós az elszámolást. Kizárólag írásban tehető panasz a pénzügyi intézménynél.
Ha valaki akadályoztatva van (pl. kórházi kezelés alatt áll), az akadály megszűnésétől kell számítani a 30 napot, és az akadályoztatást dokumentummal igazolni kell. Ha már a kézbesítés (pl. elköltözés miatt) is sikertelen volt, a panasz benyújtására a tudomásszerzéstől számítva szintén 30 nap áll rendelkezésre, végső határideje pedig 2015. december 31-e.

Ha valaki a pénzügyi intézmény válaszával és indokolásával sem tud egyet érteni, annak érdemes a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulnia, amit a cikk elején említett részletes tájékoztató levél birtokában lehet megtenni. Ez alapján lehet ellenőrizni, van-e hiba az elszámolásban.
Forrás : http://online-kalkulator.hu/