PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 17., vasárnap

Jubileumi jutalom közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek – ennyi jár

Jubileumi jutalom közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek – ennyi jár


A jubileumi jutalom 2015 folyamán sem lesz elhanyagolható jövedelem azoknak a közalkalmazottaknak, illetve köztisztviselőknek, akik ebben az évben fognak jubilálni. A gazdasági válság kirobbanását követően erősen megváltoztak a jövedelmi viszonyok. Jellemzően csökkent a dolgozók összes jövedelme, ugyanis a munkaadók takarékossági intézkedései elsősorban a munkavállalók béreit érintették.
Sajnos az esetek nem kis hányadában ezen a munkakör megszüntetését kell értenünk, aminek következtében nagymértékben nőtt a munkanélküliség is. Továbbá a kormány intézkedései sok esetben negatívan érintették a munkavállalókat. jubileumi jutalom köztisztviselő 2015-2016
A gazdasági nehézségek miatt kialakult helyzet nem kímélte a közalkalmazottakat, és a köztisztviselőket sem. Lényegében mind a közalkalmazottak bértáblája, mind a köztisztviselők illetményalapja 2008 óta befagyasztásra került. Emellett több olyan béren kívüli juttatás is megszüntetésre, vagy minimum megnyirbálásra került, amelyek sokáig jelentős jövedelemnövekedést eredményeztek. Gondoljunk itt például a ruhapénzre, illetve egyes cafeteria elemekre. Jó hír, hogy a jubileumi jutalom 2015-ben is megmarad. Természetesen a közalkalmazottak, és a köztisztviselők jobban örülnének egy olyan juttatásnak, amely rendszeresen, havonta kerülne folyósításra, és így jól kiegészítené a havi jövedelmet, és napi szinten jelentett segítséget a megélhetésben.

Nézzük is meg, hogy mekkora összegre számolhatnak a közalkalmazottak, és a köztisztviselők jubileumi jutalom gyanánt 2015-ben.
Közalkalmazottak esetén a jubileumi jutalom alakulása, a következők szerint alakul:
25 év közalkalmazotti jogviszony után 2 havi illetménynek megfelelő összeg
30 év közalkalmazotti jogviszony után 3 havi illetménynek megfelelő összeg
40 év közalkalmazotti jogviszony után 5 havi illetménynek megfelelő összeg

Köztisztviselők esetében pedig a következők szerint:
25 év közszolgálati jogviszony után 2 havi illetménynek megfelelő összeg
30 év közszolgálati jogviszony után 3 havi illetménynek megfelelő összeg
35 év közszolgálati jogviszony után 4 havi illetménynek megfelelő összeg
40 év közszolgálati jogviszony után 5 havi illetménynek megfelelő összeg
Ezzel kapcsolatban teljes tájékoztatást a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvényben, illetve a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvényben találhatunk.
Forrás :http://online-kalkulator.hu/