PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 29., péntek

Kincskereső pályázat gyerekeknek, fiataloknak

Kincskereső pályázat gyerekeknek, fiataloknak

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
KINCSKERESŐ pályázat kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra
A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) Alapítvány pályázatot hirdet kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra 2015-ben.
I.) A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) bemutatása
Az Alapítvány célja olyan közösségi színteret teremteni a gyermekek és fiatalok számára, amely hozzájárul személyiségük, készségeik és kompetenciáik fejlesztéséhez, ismereteik bővüléséhez. Ezen felül hozzájárulni a fenti célkitűzéseket megvalósító, szakmailag, módszertanilag felkészült animátorok, szakemberek és önkéntesek számának növekedéséhez és képzésükhöz. Végül az Alapítvány célja minél több gyermeket és fiatalt elérni a fenti célkitűzésekkel szociális, anyagi és társadalmi hátterüktől függetlenül, és ehhez anyagi forrást teremteni.
II.) A pályázat célja:
Támogatások nyújtásával elérhetővé tenni a rászoruló gyermekek és fiatalok táborozását.
III.) A pályázható táborok bemutatása

1.)
19. KÖSZI Napvető kreatív tábor
Piliscsaba, 2015. július 26-augusztus 1. (hét nap, hat éjszaka teljes ellátással)
A KÖSZI Napvető kreatív egy olyan közösségépítő tábor, ahol a fiatalok egy megértő, szeretetteljes közösségben vehetnek részt olyan programokon, amely személyiségüket, tudásukat és kreativitásukat is gazdagítja. Elmélyült kiscsoportos beszélgetések mellett a szellemi és fizikai kreativitás számos területét próbálhatják ki: dalszövegírásban, fotózásban, klipkészítésben, főzésben, táncban vagy drámában fejezhetik ki magukat, miközben gondtalanul szórakoznak. Tartalmas időtöltést, feltöltő élményeket, biztosítunk a tizenévesek számára egy családias, szerető környezetben.

Ajánlott korosztály: 7-12 osztályosok
Támogatás nélküli részvételi díj: 25 000-29 000 Ft a jelentkezés időpontjától függően.
Bővebb információ a táborról a szervezők honlapján: http://www.koszi.net

2.) 19. KÖSZI Napvető kalandtábor
Piliscsaba, 2015. augusztus 9-15. (hét nap, hat éjszaka teljes ellátással)
A KÖSZI Napvető kalandtábor egy olyan közösségépítő tábor, amely a gyerekek tartalmas időtöltését, személyiségének fejlődését tűzi ki célul egy élményekben gazdag nyári héten át. Izgalmas, szórakoztató programokon keresztül tanulnak egymástól a résztvevők, miközben ismeretterjesztő, csapatépítő játékokon, tartalmas beszélgetésekben vesznek részt. Mindezt egy szeretetteljes, családias közösségben élhetik át táborozóink a festői Piliscsabán.

Ajánlott korosztály: 3-8 osztályosok
Támogatás nélküli részvételi díj: 25 000-29 000 Ft a jelentkezés időpontjától függően.
Bővebb információ a táborról a szervezők honlapján: http://www.koszi.net
IV.) Az elnyerhető támogatás jellege és mértéke

A pályázaton a táborok részvételi díjához, illetve az utazási költségekhez lehet támogatást nyerni a rászorultság mértékének függvényében.
Az Alapítvány annak alapján ítéli meg a rászorultság mértékét, hogy az alábbi rászorultsági kritériumok közül hány kritérium teljesül:
a) A háztartás egy főre eső havi nettó bevételei nem érik el a minimálbér összegét, mely 2015-ben nettó 68 775 Ft.
b) A szülő (gondviselő) egyedül neveli gyermekét.
c) A háztartatásban tartósan ápolásra szoruló személy él.
d) Legalább az egyik szülő munkanélküli.
Amennyiben egy rászorultsági kritérium teljesül, az Alapítvány a részvételi díj, illetve az utazási költség 30%-át támogatja, a táborozó 70% önrészt fizet.
Amennyiben két rászorultsági kritérium teljesül, az Alapítvány a részvételi díj, illetve az utazási költség 60%-át támogatja, a táborozó 40% önrészt fizet.
Amennyiben három rászorultsági kritérium teljesül, az Alapítvány a részvételi díj, illetve az utazási költség 90%-át ttámogatja, a táborozó 10% önrészt fizet.
A részvételi díjra vonatkozó támogatás az adott jelentkezési időszakban fizetendő részvételi díjból számítódik.
Az utazási költségre vonatkozó támogatás a táborozó lakhelye és a tábor helyszíne közötti közösségi közlekedéssel történő utazás tanulókra vonatkozó árából számítódik. Amennyiben az utazás gépkocsival történik, a támogatás akkor is a közösségi közlekedés árából számítódik.
V.) A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be magánszemélyek, valamint azok a szervezetek, iskolák, akik gyermekekkel, ifjúsággal foglalkoznak.
VI.) A pályázat benyújtásának időszaka

2015. 05. 01-től a keret kimerüléséig, illetve a táborok kezdetéig folyamatosan.
VII.) A pályázat benyújtásának módja

Elektronikus pályázati adatlap és nyilatkozat kitöltésével a http://www.szivvellelekkelalapitvany.hu oldalon a Kincskereső pályázat menüpontja alatt.
VIII.) A pályázat elbírálása

A pályázatok elbírálása folyamatos. A benyújtástól számított 5 napon belül értesítést kap a Pályázó az eredményről.
IX.) A támogatás folyósításának módja

A részvételi díjhoz nyújtott támogatást az Alapítvány a táborszervező Egyesület részére átutalja, miután Pályázó befizette önrészét.
Az utazási költséghez nyújtott támogatást az Alapítvány a Pályázó részére a tábor helyszínén téríti meg az utazási költségekről szóló, a táborozó nevére kiállított számla bemutatása után.
X.) A pályázat kiírójának adatai

Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány
Bírósági nyilvántartási szám: Fővárosi Bíróság, 11050
Adószám: 18026504-1-41
1025 Budapest, Kavics utca 10.
e-mail: info@szivvellelekkelalapitvany.hu
internet: http://www.szivvellelekkelalapitvany.hu
Forrás :http://www.szivvellelekkelalapitvany.hu