PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 28., csütörtök

Új céges támogatási programot tervez a kormány

Új céges támogatási programot tervez a kormány

A kormány egy olyan nagyvállalati támogatási program kidolgozását tervezi, amely érdekeltté teszi a magyarországi nagyvállalatokat a további fejlesztésekben – mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár kedden az MTI-nek. Támogatási-program
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május 21-én beszélt arról, hogy a kormány külön támogatási rendszert dolgoz ki 100 magyar nagyvállalat számára, tekintettel arra, hogy ezek a cégek nem pályázhatnak a kis- és közepes vállalkozások számára fenntartott európai uniós forrásokra.
“Bár ezek a fejlesztések közvetlenül a nagyvállalatoknál jelennek meg, áttételesen a velük kapcsolatban lévő kkv-kat is erősítik.”
Csepreghy Nándor az MTI-nek kedden elmondta, hogy bár a nagyvállalatok az európai uniós szabályok szerint nem részesülhetnek kohéziós támogatásokban, azonban Magyarországon jelentős gazdasági erőt képviselnek, akár a bruttó hazai termékhez (GDP-hez) való hozzájárulásukat, akár az általuk foglalkoztatottak számát tekintve.
A kormány ezért szeretne kidolgozni egy olyan programot, amellyel a kieső forrás pótolható, vagy számukra olyan lehetőségeket nyithat, amelyek a Magyarországon működő nagyvállalatokat is érdekeltté teszik a fejlesztésekben.
A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy bár ezek a fejlesztések közvetlenül a nagyvállalatoknál jelennek meg, áttételesen a velük kapcsolatban lévő kkv-kat is erősítik.

“Nincs még olyan lista, amely 100 nagyvállalatot tartalmaz, egy nagyságrendi számról beszélünk” – fogalmazott Csepreghy Nándor. Hozzátette, hogy a vállalatok között lesznek majd olyanok, amelyekkel a kormány már kötött stratégiai együttműködési megállapodást, és olyanok is, amelyekkel még nem.
A nagyvállalatok támogatása hazai költségvetési forrásokból történhet – ismertette a helyettes államtitkár. Kiemelte azonban, hogy a konkrétumokról még nem született döntés, meg kell vizsgálni a költségvetés aktuális teherbíró képességét. Csepreghy Nándor felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatás “nem biztos, hogy csak pénzbeli támogatásban ölt testet”.
Kitért arra is, hogy a vállalatokkal még nem tárgyalnak, egyelőre a kormányon belül folynak egyeztetések, pár hónapon belül kormánydöntés is születhet a témában.
(MTI-fidesz.hu)