PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 24., szerda

Azonnal lecsap a számlán lévő pénzekre az adóhivatal

Azonnal lecsap a számlán lévő pénzekre az adóhivatal

Az adóhatóság amint módja van rá, azonnal beszedi a tartozásokat, mert az Állami Számvevőszék megállapításaira reagálva szigorított a gyakorlatán. A Feketelista.hu adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén több mint 20 százalékkal többször rendelt el inkasszót – azonnali beszedést –, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Ez pedig számos vállalkozást kellemetlenül érint: az adótartozás egy összegben és azonnali fizetése sokszor komolyan veszélyezteti a vállalkozásokat.
A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint több olyan lehetőség is az adózók rendelkezésére áll azonban, amelyek késleltethetik, megakadályozhatják vagy elviselhetőbbé tehetik az adótartozások végrehajtását.
Arra hívják fel a figyelmet, hogy a fő szabály szerint mindaddig, amíg a NAV jogerős határozatot nem hoz, az adótartozás nem szedhető be. A határozat jogerőssé válásával azonban a tartozás végrehajthatóvá is válik. Így ha esetleg vita volna az adózó és a NAV között a tartozásról, akkor is a cégnek ki kell fizetni a pénzt.
Ezt megakadályozandó lehet kérni a jogerős (vagyis végrehajtható) határozat felülvizsgálatát a bíróságtól, és a végrehajtás felfüggesztését is, például mert a tartozás azonnali megfizetése ellehetetlenítené a cég működését. Ha erre – a határidők lejárta miatt – nincs lehetőség, akkor fizetési halasztás, részletfizetés is kérhető. Ilyenkor tojástáncról van szó: egyszerre kell alátámasztani azt, hogy az tartozás azonnali és egy összegben való megfizetése a vállalkozás számára gazdasági nehézséget okoz, de azt is, hogy a későbbiekben a kérelmezett ütemezésben képes lesz a tartozás megfizetésére. A harmadik lehetőség, hogy az adóhatóság függeszti fel a végrehajtást.
Ezt az adózónak kell kérnie olyan esetben amikor az adózó a végrehajtást amúgy fel nem függesztő jogorvoslattal fordul a hatósághoz. Tipikusan ilyenek a határozattal szemben benyújtott felügyeleti intézkedés iránti kérelmek.
Forrás : vg.hu